Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržų teismas kelių erelį pasiuntė į areštinę

Biržų rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs Biržų miesto gyventojo Raimondo Šimbaro administracinio teisės pažeidimo bylą, paskyrė 15 parų administracinį areštą.
Areštinė
Areštinė / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Kaip rašoma Biržų rajono apylinkės teismo pranešime, šių metų kovo pradžioje tuomet dvidešimt trejų metų jaunuolis, neturėdamas teisės vairuoti transporto priemones, vairavo neblaivaus draugo, turinčio teises, automobilį „Citroen Xantia“ Biržų mieste ir pažeidė Kelių eismo taisyklių 14 punkto reikalavimus bei padarė administracinį teisės pažeidimą. Policijos pareigūnai, nustatę šį administracinį teisės pažeidimą padariusį asmenį, jam surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą.

Policininkams Raimondas Šimbaras (gim. 1988 m.) paaiškino, kad vairavo automobilį be vairuotojo pažymėjimo, nes draugas su pažymėjimu buvo girtas. 

Teismas išnagrinėjo minėtą bylą administracinėn atsakomybėn traukiamam asmeniui nedalyvaujant, nes pažeidėjas teismo vengė: neatvyko į bylos nagrinėjimą, nepateikė prašymo nagrinėti jo bylą nedalyvaujant ar atidėti jos nagrinėjimą. Skirdamas nuobaudą teismas vaikino elgesyje nustatė po vieną atsakomybę lengvinančią aplinkybę – kaltės pripažinimą ir nuoširdų gailėjimąsi ir jo atsakomybę sunkinančią aplinkybę – jis pakartotinai per vienus metus padarė tokios pačios rūšies teisės pažeidimų, už kuriuos jau buvo paskirtos administracinės nuobaudos.

Teismas atsižvelgė ir į pažeidimo pobūdį, jo padarymo aplinkybes, neatsakingą pažeidėjo R.Šimbaro asmenybę (nedirbantis, metų laikotarpiu kelis kartus baustas dėl transporto priemonių vairavimo pažeidimų, baudų nesumokėjęs, neatlikęs administracinio arešto) ir paskyrė nuobaudą – 15 parų administracinio arešto, t.y. sankcijoje numatyto administracinio arešto vidurkį.

Primintina, jog už transporto priemonių vairavimą neturint teisės jų vairuoti ar neturint teisės vairuoti šios rūšies transporto priemonių pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 128 straipsnio 1 dalį numatyta bauda nuo 1000 iki 1500 litų arba administracinis areštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai