Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 13 /11:33

Gaisras ant „BOD Group“ verslo centro Vilniuje: evakuoti darbuotojai, vadovas ramina, kad nieko baisaus

BPC antradienio rytą pranešė, Vilniuje gaisras apėmė pastato stogą – buvo pastebėta atvira ugnimi. Paaiškėjo, kad teko evakuoti inovacijų centrą, kuriame įsikūrusi žinoma kompanija „BOD Group“ ir kitų sričių nuomininkai. Aiškėja ir gaisro aplinkybės: ant stogo buvo sukrauti metaliniai profiliai, nuo jų susidarę saulės atspindžiai galėjo uždegti kartonines pakuotes, o netrukus ir stogo dangą. Personalas incidento metu nenukentėjo, o ir materialiniai nuostoliai, anot „BOD Group“ vadovo, nedideli.

Šiandien 10.17 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Vilniaus mieste, Mokslininkų g. 6A, dega pastato stogas atvira liepsna.

Nurodytu adresu yra „BOD Group“ inovacijų centras. 4 aukštų komercinės paskirties pastate įsikūrę įvairių sričių nuomininkai.

„BOD Group“ nuotr./Įvykio vietoje
„BOD Group“ nuotr./Įvykio vietoje

Į įvykio vietą Verkių seniūnijoje (netoli Santariškių) išsiųstos Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, praneša BPC. Informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai, Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

10.36 val. gaisrų plitimą ugniagesiams pavyko sustabdyti.

Gaisro įkarštyje iš pastato buvo evakuoti darbuotojai ir lankytojai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovė Edita Zdanevičienė 15min informavo, kad pirminė, jau nepasitvirtinusi versija buvo, jog užsidegė ant pastato stogo veikiantis saulės energijos kolektorius. Visgi netrukus paaiškėjo, kad užsidegė ant stogo po baterijomis buvę degūs dalykai.

„Pirminė informacija buvo, kad atvykus ugniagesiams keturių aukštų verslo centro pastatas ir ant stogo dega atvira liepsna, ir pagal pirminę informaciją buvo pranešta, kad dega saulės baterijos, bet tik iš įvykio vietos gavom patikslinimą, kad ne saulės baterijos dega, o po saulės baterijomis laikomi, sukrauti degūs daiktai ir stogo danga“, – BNS cituoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovę.

Atsižvelgiant į objekto tipą ir dydį, į Mokslininkų gatvę buvo išsiųstos gausios gelbėtojų pajėgos: 6 gaisrinių autocisternų ekipažai.

Pasak PAGD atstovės E.Zdanevičienės, pranešimų apie gaisro metu nukentėjusius žmones nėra.

Ant stogo degė sudėti metaliniai profiliai, kartono pakuotės, stogo danga. Neaišku, kaip užsidegė.

Savo ruožtu „BOD Group“ vadovas Vidmantas Janulevičius 15min tvirtino, kad užsidegė ant stogo sudėti profiliai. „Ant stogo degė sudėti metaliniai profiliai, tikrai ne saulės elektrinė. Neaišku, kaip užsidegė – gal daug blizgių paviršių buvo. Viskas užgesinta, nieko baisaus“, – sakė V.Janulevičius.

Netrukus V.Janulevičius dar patikslino, kad degė kartonas, į kurį buvo supakuotos metalinės konstrukcijos.

„Dėl to degė atvira liepsna. Kaip užsidegė, kol kas neaišku“, – sakė vadovas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vidmantas Janulevičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vidmantas Janulevičius

„BOD Group“ vadovas teigė, kad gaisras gamybai nesutrukdys, o evakuoti darbuotojai apie 11 val. jau grįžo į pastatą.

„Nepatyrėme daug nuostolių, tik kad vandens užpilta ir reikėjo daliai pastato atjungti elektrinę sistemą – reikės toje vietoje uždėti naują stogą“, – pasakojo V.Janulevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas