Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 11 /15:03

Brolį septyniskart teistas Kauno rajono gyventojas nudūrė tik ką sugrįžęs iš įkalinimo įstaigos

Lapkričio 11 d. Kauno apylinkės teisme buvo sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo galimai brolį nužudžiusiam Vilkijos gyventojui Svajūnui Babenskui. Vyras suimtas trims mėnesiams. Kalbinti brolių giminaičiai patikino, jog kraupų nusikaltimą įvykdęs vyras tik nužudymo dieną sugrįžo iš įkalinimo įstaigos.
Įtariamasis Svajūnas Babenskas
Brolio nužudymu įtariamas Svajūnas Babenskas teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį 20.29 val. Kauno apskrities policija gavo pranešimą apie tai, kad Kauno rajone, Vilkijoje, 25-rių metų vyras peiliu mirtinai sužalojo 31-rių metų brolį. Netrukus netoli įvykio vietos pareigūnai sulaikė besislapsčiusį įtariamąjį, kuris sulaikomas nesipriešino. Nusikaltimo vietoje rastas peilis.

Sulaikytas įtariamasis pristatytas į areštinę. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Į alkoholio matuoklį vyras įpūtė 1,25 promilės.

15min nuotr./Namai Vilkijoje, kuriuose vyras, įtariama, nudūrė brolį
15min nuotr./Namai Vilkijoje, kuriuose vyras, įtariama, nudūrė brolį

Vyras anksčiau ne kartą teistas už įvairius nusikaltimus, tokius kaip viešosios tvarkos pažeidimas, vagystė, plėšimas, nesunkus sveikatos sutrikdymas. Ne kartą, giminaičių teigimu, buvo įsivėlęs į muštynes. Jis neseniai tik paleistas iš įkalinimo įstaigos.

„Atėjo sūnėno draugas vakar į svečius ir pasakė, kad Aido nebėra. Papjovė brolis, iš kalėjimo grįžęs. Tik vakar grįžo ir pirmą dieną grįžęs taip pasielgė...“, – žurnalistams teigė brolių teta.

„Mums, kaimynams, abu broliai nieko blogo nepadarė. Mandagūs. Geri. Visad padės, kai reikia ką užneš, parnešt. O kaip buvo jų šeimoje – nežinau. Išgirdau vakare, kad triukšmas, rėkauja. Tik tiek. Kartais pasipykdavo jie, juk visur, kur daug žmonių gyvena, pasipykstama“, – teigė brolių kaimynė Rūta.

15min nuotr./Namai Vilkijoje, kuriuose vyras, įtariama, nudūrė brolį
15min nuotr./Namai Vilkijoje, kuriuose vyras, įtariama, nudūrė brolį

Pas ją apsilankiusi apsiverkusi moteris prisipažino, jog nužudytasis – jos sūnėnas Aidas.

„Atėjo sūnėno draugas vakar į svečius ir pasakė, kad Aido nebėra. Papjovė brolis, iš kalėjimo grįžęs. Tik vakar grįžo ir pirmą dieną grįžęs taip pasielgė... Daugiau nieko nežinau. Vaistų prigėriau ir ėjau miegoti. Jis niekad peilio į rankas neimdavo. Gražiai su manimi kalbėdavosi. Nesitiki, kad vaiko nebėra. Šokas“, – teigė brolių teta Regina.

Pasak jos, broliai iki tol niekad nesipykdavo. Ir anksčiau įtariamasis brolis Svajūnas ne kartą trumpam laikotarpiui buvo paleidžiamas iš zonos – jokių konfliktų nekildavę. Pabūna tris dienas ir vėl grįžta į „zoną“.

„Buvo vakar policija pas mane po įvykio atvažiavus. Klausė, ar Svajūnas pas mane. Dar pasakiau, kad sūnėnas kalėjime. Nežinojau, kad grįžęs, anksčiau laiko paleido. O po to pagavo jį besislapstantį mūsų kieme. Nebuvo pas mane atėjęs“, – teigė Regina.

Anot jos, Svajūnas buvo kurį laiką į užsienį išvykęs. Grįžo, pakliuvo į kalėjimą. Ir anksčiau, išėjęs iš įkalinimo įstaigos, jis apsistodavo tėvų namuose, kur glaudėsi ir brolis Aidas su sugyventine ir judviejų vaikais.

„Nežinau, kaip viskas čia įvyko. Broliai buvo išėję, parėjo vėliau. Buvau kitame kambaryje – net nesureagavau, kas įvyko. Namuose jie negėrė. Vakar tik grįžo Svajūnas iš įkalinimo įstaigos. Kartu su jais nelaimės metu buvo Aido sugyventinė“, – aprodydamas kambarį, kuriame įvyko kruvinas konfliktas, penktadienį teigė brolių tėvas Vilius Babenskas.

15min nuotr./Namai Vilkijoje, kuriuose vyras, įtariama, nudūrė brolį
15min nuotr./Namai Vilkijoje, kuriuose vyras, įtariama, nudūrė brolį

Mažame kambaryje, kuriame įvyko nelaimė, šiuo metu dega žvakė.

15.03 val. Penktadienį Kauno apylinkės teismas tenkino prokuroro prašymą ir skyrė įtariamajam kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

„Pirminiais duomenimis, įvyko dviejų girtų asmenų konfliktas. Įtariamasis neginčija pačio fakto, bet turi savo įvykių versiją, kuri dar nėra patikrinta. Žmogžudystės metu tame pačiame bute buvo ir daugiau asmenų“, – teigė prokuroras Tomas Stelionis.

Pažymėtina, kad ir pats įtariamasis neprieštaravo prokuroro prašymui skirti jam suėmimą.

Teismas, spęsdamas dėl suėmimo, atsižvelgė į tai, kad 25 metų įtariamasis anksčiau buvo teistas septynis kartus, nusikaltimą padarė pačią pirmą dieną grįžęs iš įkalinimo įstaigos. Jo elgesys vertinamas kaip pavojingo visuomenei asmens, kuris, būdamas laisvėje, ir vėl gali nusikalsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas