Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs „Ignalinos vandens“ vadovas dėl kyšio nuteistas drauge su tais, kas jį davė

Buvęs bendrovės „Ignalinos vanduo“ direktorius Panevėžyje nuteistas dėl kyšininkavimo, pirmadienį skelbia Lietuvos Respublikos prokuratūra. O kyšis, kaip rodo šio teismo praktika, galima ne tik duoti, bet ir iškasti.
Trinyčių tvenkinys
Asociatyvi iliustracija

Panevėžio apygardos teismas šiandien paskelbė nuosprendį, kuriuo uždarosios akcinės bendrovės „Ignalinos vanduo“ buvęs direktorius Valentas Šimonis pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, o Ignalinoje registruota bendrovė „Meleksas“ ir jos buvęs direktorius – dėl papirkimo. Visiems trims kaltinamiesiems skirtos piniginės baudos – iš viso jie turės bendrai sumokėti 35 tūkst. eurų.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, Panevėžio apygardos teismas šiandien paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį.

Teismas konstatavo, kad, vykdant vandentiekio rekonstravimo darbus Ignalinos rajone ir atlikus viešųjų pirkimų konkurso procedūras, vyko neteisėti susitarimai tarp rangovų ir perkančiosios organizacijos – vietos savivaldybei priklausančios UAB „Ignalinos vanduo“. Pastarosios įmonės direktoriui V.Šimoniui tarpininkaujant, vietoje viešųjų pirkimų konkursą laimėjusios Vilniaus bendrovės, darbus atliko Rimanto Zigmanto vadovaujama bendrovė.

Byloje nustatyta, kad už palankius sprendimus pastarosios bendrovės direktorius valstybės tarnautojui prilygintam asmeniui, UAB „Ignalinos vanduo“ tuometiniam direktoriui V.Šimoniui atsilygino kyšiu – iškasė jo tėvų sodyboje tvenkinį.

Kaltinimai dėl dokumentų klastojimo šioje byloje buvo pateikti ir trims kelių bendrovių darbuotojams (Nerijui A., Artūrui Č. ir Mindaugui B.), tačiau teismas juos išteisino.

Balandžio 24 dieną paskelbtu Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu V. Šimoniui dėl kyšininkavimo skirta 15 tūkst. eurų, o R.Zigmantui ir bendrovei „Meleksas“, kuriai jis vadovavo nusikalstamos veikos padarymo metu – po 10 tūkst. eurų baudos.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Dalia Markauskienė.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas