Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 09 /16:36

Girtas vairavęs buvęs Kėdainių meras S.Grinkevičius stabdo narystę partijoje

Pareigūnų neblaivus prie vairo sustabdytas Kėdainių rajono tarybos narys, buvęs meras Saulius Grinkevičius pranešė stabdantis narystę Liberalų sąjūdyje. Pirmasis apie įvykį pranešė portalas rinkosaikste.lt.
Kėdainių meras S. Grinkevičius
Saulius Grinkevičius / Kėdainių r. savivaldybės nuor.

S. Grinkevičius galimai girtas prie vairo įkliuvo sekmadienį, kai Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai Kėdainių mieste ir rajone organizavo reidus.

Apie 12.00 val. Kėdainių rajone, Vilainių kaime, buvo sustabdytas automobilis „Porsche“.

Policijos suvestinėse teigiama, kad šį automobilį vairavo neblaivus 65-erių metų vyras. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,65 promilės.

Tai, jog buvo sustabdytas pareigūnų neblaivus, 15min patvirtino pats buvęs Kėdainių meras, verslininkas S.Grinkevičius.

„Taip, čia yra faktas (...). Taip, vakar. Nėra čia ką ginčyti, jei rodo taip tie davikliai. Gavosi taip, kad reikėjo būtinai nuvažiuoti į darbą, kadangi sudegė transformatorinė, generatoriai buvo pajungti, reikėjo pažiūrėti, ar jie veikia. Tai tokios aplinkybės susiklostė, kaip susiklostė“, – sakė jis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Martusevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Antanas Martusevičius

Vėliau politikas teigė esąs dėkingas pareigūnams, kad jį sustabdė ir neleido vairuoti toliau. Jis taip pat informavo stabdantis narystę partijoje.

„Visų pirma noriu padėkoti pareigūnams, budėjusiems sekmadienį. Jų profesionalumas ir pareigingumas buvo pavyzdinis. Esu dėkingas jiems, kad sustabdė, neleido vairuoti toliau. Buvau neblaivus ir to nepateisinu niekaip. Pasielgiau netinkamai, netoleruotinai. Prisiimu atsakomybę bei visas pasekmes pilnumoje. Esu pasiruošęs atsakyti už tokį savo netinkamą elgesį kaip numato mūsų šalies įstatymai, o pareigūnams noriu tik dar kartą padėkoti, kad apsaugojo tiek kitus eismo dalyvius, tiek mane patį“, – 15min atsiųstame komentare rašė S.Grinkevičius.

Liberalų sąjūdžio atsakingasis sekretorius Antanas Martusevičius 15min anksčiau pirmadienį tvirtino, jog partija tikisi paties politiko paaiškinimų ir veiksmų prisiimant atsakomybę, o jų nesulaukus žadėjo griežtą liberalų vadovybės atsaką.

„Vertiname tai griežtai neigiamai, poelgis labai neatsakingas. Kol kas mums su juo dar nepavyko susisiekti, norime pažiūrėti, kaip jis pats tą situaciją vertina. Partijos sprendimas greičiausiai bus griežtas“, – patikino A.Martusevičius.

Policija pateikia tik nuasmenintus duomenis, tačiau Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-asis skyrius „Rinkos aikštei“ patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas S.Grinkevičiaus atžvilgiu.

„Vyksta tyrimas. Kol kas įtarimas nėra pareikštas. Pats įvykis yra fiksuotas. Kol neatliktas tyrimas, negalime detalizuoti aplinkybių. Kai bus visi taškai sudėti ant „i“, bus sprendimai, tada galėsite sužinoti“, – „Rinkos aikštei“ sakė bylą kontroliuojantis prokuroras Gintaras Jakštas.

Pasak jo, tyrimas gali būti atliktas ir sutrumpinta tvarka. Sprendimas dėl S.Grinkevičiaus gali būti priimtas ir per 14 dienų, tačiau dar nežinia, ar sprendimą šioje byloje priims teismas ar prokuratūra.

S.Grinkevičius yra ne tik žinomas vietos politikas, bet ir verslininkas. Jis yra didžiausio Baltijos šalyse pagardų gamintojo „Daumantai LT“ bendrasavininkis ir vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas