Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs „Šakių vandenys“ direktorius ir privačios bendrovės vadovas lieka nuteisti

Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, paliko galioti apkaltinamąjį pirmosios instancijos teismo nuosprendį, kuriuo kaltais dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo, turto iššvaistymo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo pripažino buvusį UAB „Šakių vandenys“ direktorių Vaidą Litinską ir privačios bendrovės vadovą Rimantą Andriuškevičių. Nuteistųjų skundai tenkinti iš dalies.
Specialųjų tyrimų tarnyba
Asociatyvi nuotr. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apeliacinis teismas paliko galioti laisvės atėmimo bausmes: buvusiam UAB „Šakių vandenys“ direktoriui skirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 3 metams, o bendrovės vadovui R.Andriuškevičiui skirta 2 metų 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 3 metams.

Be to, buvusiam „Šakių vandenys“ direktoriui atimta teisė 3 metus dirbti, eiti valstybės tarnautojui prilyginto asmens pareigas savivaldybės ir valstybės įmonėse ar savivaldybių bei valstybės kontroliuojamuose juridiniuose asmenyse.

Pirmosios instancijos teismas, tenkindamas Šakių rajono savivaldybės civilinį ieškinį, iš nuteistųjų buvo priteisęs solidariai atlyginti nustatytą 70 tūkst. eurų turtinę žalą UAB „Šakių vandenys“ naudai.

Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė sprendimą dėl padarytos turtinės žalos išieškojimo ir iš nuteistojo V.Litinsko priteisė atlyginti 58,4 tūkst. eurų padarytą žalą, o bendrovės vadovo R.Andriuškevičiaus atžvilgiu turtinės žalos priteisimą nutraukė.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Atliekantys ikiteisminį tyrimą STT pareigūnai nustatė, kad privačios bendrovės vadovas R.Andriuškevičius su UAB „Šakių vandenys“ direktoriumi susitarė imituoti jų vadovaujamų įmonių civilinį sandorį.

Fiktyvus sandoris pasirašytas dėl Šakių miesto vandens gerinimo įrenginių remonto darbų atlikimo, sudarytos sąlygos pervesti lėšas už nevykdytus darbus ir taip iššvaistytas UAB „Šakių vandenys“ priklausantis didelės vertės – daugiau nei 70 000 eurų – turtas.

Teismo nuosprendis gali būti skundžiamas kasacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas