Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvęs Vilniaus politikas bus teisiamas dėl fiktyvios biuro nuomos

Vilniaus apygardos prokuratūra perdavė teismui buvusio sostinės savivaldybės tarybos nario Sergejaus Popovo baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavimo siekiant turtinės naudos, dokumentų klastojimo bei sukčiavimo.
Sergejus Popovas
Sergejus Popovas / Nuotr. iš vrk.lt

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, ikiteisminis tyrimas Specialiųjų tyrimų tarnyboje buvo pradėtas dėl galimo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario piktnaudžiavimo panaudojant lėšas, skirtas padengti tarybos nario veiklos išlaidas.

Tyrimo duomenimis, S.Popovas būdamas tarybos nariu turėjo teisę gauti išmoką biuro patalpų nuomos išlaidoms apmokėti.

2020 metų gruodžio mėnesį jis su viena privačia įmone sudarė, įtariama, fiktyvią negyvenamųjų patalpų nuomos sutartį biuro nuomai.

Bylos duomenimis, jis nuo 2021 metų sausio iki 2023 metų balandžio mėnesio pateikdavo finansinius dokumentus, apyskaitas už biuro patalpų nuomą su įrašytais duomenimis, kurie neatitinka tikrovės.

Kaip konstatuoja prokuratūra, buvęs tarybos narys, piktnaudžiaudamas tarnyba ir siekdamas turtinės naudos, apgaule įgijo 7,4 tūkst. eurų.

Prokurorų teigimu, savo neteisėtais veiksmais S.Popovas sumenkino tarybos nario autoritetą bei pakenkė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos įvaizdžiui, tuo padarydamas ir didelę neturtinę žalą Vilniaus miesto savivaldybei.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Į praėjusios kadencijos Vilniaus miesto savivaldybės tarybos S.Popovas buvo išrinktas su Darbo partija. STT jam pateikus įtarimus, „darbiečiai“ sustabdė jo narystę partijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi