Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusios Vilniaus apygardos prokurorės L.Balaišienės kyšininkavimo byla perduota teismui

Baigus ikiteisminį tyrimą Vilniaus apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje buvusi Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Lilija Balaišienė kaltinama kyšininkavimu, o jos pažįstamas V. P. – prekyba poveikiu, penktadienį praneša Generalinė prokuratūra.
Lilija Balaišienė
Lilija Balaišienė / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo surinkti duomenys, kurie leidžia teigti, kad kaltinamieji pareikalavo iš vieno vilniečio 20 tūkstančių eurų kyšio ir paėmė 10 tūkstančių eurų kyšį už palankių jo atžvilgiu proceso sprendimų priėmimą prokurorės kontroliuotame ikiteisminiame tyrime.

Per savo karjerą Vilniaus apygardos prokuratūroje L.Balaišienė valstybinį kaltinimą yra palaikiusi Seimo nario Roko Žilinsko, taip pat buvusio sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio patarėjo Dariaus Prialgausko byloje, sukčiavimu įtariamų Rumunijos piliečių, žlugusio Ūkio banko Ukmergės filialo vadovų, kaltinamų piktnaudžiaudami tarnybine padėtimi, baudžiamosios bylose.

Tuometis Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius yra sakęs, kad iki STT pareigūnų sulaikymo L.Balaišienei pretenzijų nėra turėjęs.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko STT Vilniaus valdybos pareigūnai, o jam vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento