Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Byla Kauno teisme: vietoj narkotinių medžiagų – 25 metų laisvės atėmimo bausmė

Balandžio 3 d. Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje ne kartą teisti ir šiuo metų laisvės atėmimo bausmę atliekantys Evaldas Jurša ir Darius Zuikevičius bei šio sutuoktinė Jūratė Zuikevičienė kaltinti tuo, kad 2017 m., veikdami organizuotoje grupėje, turėdami tikslą platinti, neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno labai didelį kiekį narkotinių ir dopingo medžiagų.
Pravieniškių pataisos namai – atviroji kolonija
Pataisos namai/ Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

E.Jurša tyrimo metu kaltintas tuo, kad turėdamas tikslą neteisėtai disponuoti labai dideliais kiekiais narkotinių medžiagų, dopingo medžiagomis ir vykdyti jų platinimą, taip gaunant neteisėtas pajamas, subūrė organizuotą grupę susidedančią iš D.Zuikevičiaus ir J.Zuikevičienės bei dar vieno asmens, kuris tyrimo metu nustatytas nebuvo, – pranešimu spaudai informuoja Kauno apygardos teismas.

Jis parengė nusikalstamos veiklos planą, paskirstė užduotis ir davė konkrečius nurodymus, kad narkotinės ir dopingo medžiagos būtų įgytos ir atgabentos į Kybartų pataisos namus tolesnio jų platinimo tikslu, o J. ir D. Zuikevičiai dėl savanaudiškų paskatų dalyvavo šios organizuotos grupės veikloje ir betarpiškai vykdė jiems pavestas tam tikras atskiras užduotis, susijusias su neteisėtu narkotinių ir dopingo medžiagų įgijimu, laikymu ir gabenimu.

Teismas nustatė, jog E.Jurša, turėdamas tikslą įgyti narkotines ir dopingo medžiagas, nurodė D.Zuikevičiui pateikti informaciją apie sutuoktinės gyvenamąją vietą ir telefono numerį, o su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu asmeniu susitarė dėl labai didelio kiekio narkotinių medžiagų – heroino ir dopingo medžiagų įgijimo, atgabenimo bei perdavimo J.Zuikevičienei, kad ši atgabentų šias medžiagas į Kybartų pataisos namus.

Iš nenustatyto asmens perėmusi narkotines ir dopingo medžiagas, vykdydama kitų dviejų kaltinamųjų nurodymus, J.Zuikevičienė jas į Kybartų pataisos namus atgabeno paslėpusi kūno ertmėse. Tačiau veikos pabaigti ir pasimatymo metu perduoti narkotinių ir dopingo medžiagų D.Zuikevičiui nepavyko, nes atlikus moters apžiūrą, tos medžiagos buvo surastos ir išimtos.

Teismas paskyrė kaltinamiesiems bausmes, atsižvelgęs į tai, kad nebuvo nustatyti organizuotos grupės požymiai, kad veikos nutrūko pasikėsinimo stadijoje. J.Zuikevičienei skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams, esant pakankamam pagrindui manyti, kad bausmės tikslai šiai kaltinamajai gali būti pasiekti be realaus laisvės atėmimo bausmės atlikimo.

D.Zuikevičiui skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, o ją subendrinus su šiuo metu atliekama ir dar 2013 metais paskirta bausme, jam skirta galutinė trylikos metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

E.Jurša nubaustas 10-ties metų laisvės atėmimo bausme. Šią bausmę subendrinus su šiuo metu atliekama bausme pagal ankstesnius nuosprendžius, jam skirta galutinė 25-erių metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose. Be to, E.Jurša šiuo teismo nuosprendžiu pripažintas recidyvistu.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?