Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chuliganams Kalėdų nereikia? Pasvalyje sugadino kalėdinę instaliaciją

Antroji advento savaitė išaušo ypač niūri. Pasvalio krašto muziejaus kalėdinė instaliacija buvo piktybiškai sugadinta. Pirmadienio ryte atėję darbuotojai buvo priblokšti – dviračio pedalai išlaužyti, laidai nutraukti, o ir pats mechanizmas – susprogdintas. Chuliganai, matyt, prasiautė paryčiui, nes sekmadienį dešimtą valandą puošmenos dar buvo savo vietoje. „Apie įvykį pranešta, peržiūrima kamerose užfiksuota vaizdinė medžiaga“, – laikraščiui „Darbas“ sakė Krašto muziejaus dailininkas Paulius Ramanauskas.
Kalėdinės instaliacija Pasvalyje
Kalėdinės instaliacija Pasvalyje / Pasvalio krašto muziejaus nuotr.

O puošmenos idėja – labai graži, „draugiška“ aplinkai bei piniginei. Minant dviratį, nušviesti Krašto muziejaus eglučių kiemelį, papuoštą kalėdinėmis lemputėmis. Įžiebti Kalėdas patiems. Deja, dar ne visi supranta – tai, kas vieša, nėra skirta niokoti. Priešingai – tai skirta mums visiems. Kad įkvėptų mus būti geresnius. Tik to reikia mokytis patiems.

Telefonu kalbintas Paulius neslėpė pykčio ir apmaudo: „Reikėjo specialiai minti be proto, kad taip sugadintum. Kas liūdniausia – nėra žmogiškumo. Ir pats mačiau, kai vaikai dviratį mina per stipriai. Jiems bajeris. Bet juk matai, kad jau laužai?“

„Visada yra tikimybė, kad kas nors nutiks elektronikai. Tikrai, žmonės dar nepratę, kad gali instaliacijas liesti. Na, ir sekasi mums (nusijuokia). Ir Martyno Gaubo „galvą“ kažkas mieste ridinėjo, bendravome su policija… Traukiame kultūros „mėgėjus“, – su ironija pasakojo P.Ramanauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento