Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Danės upėje sulaikyti brakonieriai sugavę net 695 vnt. nėgių

Susitarus su Lietuvos policija ir Klaipėdos gamtos apsaugos pareigūnais penktadienį prie Danės upės surengta pasalą. Kaip pranešė visuomeninė gamtos apsaugos asociacija „Lašišos dienoraštis", po kurio laiko prie upės pasirodė asmenys, turintys draudžiamus tinklinius žvejybos įrankius.
Įkliuvę brakonieriai su nėgėmis.
Įkliuvę brakonieriai su nėgėmis. / Lašišos dienoraštis nuotr.

„Paaiškėjo, kad tai gerai organizuota grupuotė. Sugautos nėgės buvo skubiai išvežamos, o brakonieriai vietoje likdavo be žuvies. Tačiau schema mums buvo puikiai žinoma ir aiški, todėl šiuos žmones pavyko sulaikyti su visais įkalčiais.

Rezultatas: sulaikyti 2 asmenys, kurie neleistinai sugavo net 695 vnt. nėgių, už kurias jiems gresia daugiau nei 6000 Eur už žalą gamtai.

Džiugu tik tiek, jog pavyko nemažą dalį brakonierių sugautų, tačiau vis dar gyvų nėgių, paleisti atgal į upę.

Dėkojame visiems savanoriams, Klaipėdos neetatiniams ir etatiniams pareigūnams, Lietuvos policijai bei Klaipėdos rajono žvejams. Be šių žmonių darbo, kantrybės Lietuvos gyvoji gamta ir toliau būtų beatodairiškai niokojama“, – rašoma pranešime.

Kaip pasakojo kartu su aplinkosaugininkais kartu pasaloje buvę žvejai, operacija buvo sėkminga tik dėl to, kad joje dalyvavo daugiau žmonių. Tai leido sučiupti prieš gamtą nusikaltusius žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas