Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 31 /11:41

Danija perduoda nepilnamečių tvirkinimu kaltinamą A.Ulvidą Lietuvai – pargabenamas ryt

Iš Lietuvos nuo teisėsaugos sprukęs Algimantas Ulvidas rugpjūčio 1 dieną turėtų būti iš Danijos, kur buvo sučiuptas, pargabentas į Lietuvą. Čia jis iškart stos prieš teismą – bus sprendžiama, ar skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Kauno teisme šio kaltinamojo laukia byla, kurioje yra nustatyti mažiausiai 25 nukentėjusieji ir 193 liudytojai.
Algimantas Ulvidas teisme
Algimantas Ulvidas teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip praneša Kauno apylinkės teismas, Danijos kompetentinga institucija priėmė sprendimą perduoti Lietuvai kaltinamąjį A.Ulvidą.

Planuojama, kad kaltinamasis iš Danijos į Lietuvą bus konvojuojamas rugpjūčio 1 dieną.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Algimantas Ulvidas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Algimantas Ulvidas

Sulaikytasis per 48 valandas turi būti pristatytas į Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus, kur bus sprendžiamas klausimas dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo – pagrįstumo ir konkretaus termino nustatymo.

Kaip 15min teigė Kauno apylinkės teismo atstovė spaudai Tautvilė Merkevičiūtė, suėmimas anksčiau A.Ulvidui skirtas nebuvo, nes jo daromi nusikaltimai nėra priskiriami sunkiems nusikaltimams ir neįeina į suėmimo skyrimo pagrindus, o taip pat, jis nesislapstė nuo teisėsaugos.

Suėmimo skyrimo pagrindai atsirado tik tada, kai asmuo pabėgo į užsienį. Tad suėmimas A.Ulvidui artimiausiu metu gali būti skirtas pirmą kartą.

Vykdė paiešką

Keliose bylose dėl panašių nusikaltimų šiuo metu teisiamas A.Ulvidas buvo išvykęs iš Lietuvos, o teismas paskelbė jo paiešką.

A.Ulvidas pažeidė namų arešto sąlygas ir išvyko į užsienį, gegužės pradžioje buvo paskelbta jo tarptautinė paieška, išduotas Europos arešto orderis.

A.Ulvidas vengė pateikti teismui duomenis apie savo faktinę buvimo vietą užsienio valstybėje, taip pat nesilaikė kardomųjų priemonių.

Galiausiai birželį jis buvo sulaikytas Danijoje. Jį sulaikė šios šalies pareigūnai.

Už tai, kad neatvyko į Kauno apylinkės Kauno rūmuose turėjusį vykti jo posėdį buvo skirta 150 eurų bauda. Į teismą kaltinamasis turėjo būti atvesdintas, tačiau nuo teisėsaugos pasislėpė.

Vienoje byloje šventė pergalę

15min primena, kad neseniai Kauno apygardos teismas paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį vienoje iš bylų kauniečiui A.Ulvidui, kaltintam nepilnamečių tvirkinimu.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai balandžio 3 dieną paskelbė išteisinamąjį nuosprendį A.Ulvidui, kaltintam dėl keturių nepilnamečių tvirkinimo epizodų – teismas konstatavo, kad kaltinamojo teiginiai, jog jis nežinojo, kad merginoms, kurioms šoko, buvo mažiau nei 16 metų, nepaneigti.

Pirmosios instancijos teismas nusprendė, kad šiuo atveju kaltinamojo įsitikinimas, kad nukentėjusios ir liudytojos buvo 16 metų ir vyresnės, eliminuoja A.Ulvido kaltę.

Šį nuosprendį apskundė prokuroras, tačiau Kauno apygardos teismas skundą atmetė.

Nagrinėjamos dvi bylos

Tačiau tai ne vienintelė buvusi ir esama byla, susijusi su A.Ulvido veiksmais nepilnamečių atžvilgiu.

Kaunietis jau anksčiau buvo nuteistas už mergaičių tvirkinimą, kai nuogas šokdavo paauglėms. Vyras tvirtino, kad mergaitės jį susirasdavo pačios.

Naujausioje baudžiamojoje byloje, kurioje ir buvo paskelbta jo tarptautinė paieška, vyras kaltinimas įvykdęs 33 nusikalstamas veikas, susijusias su jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu.

Šioje byloje yra 25 nukentėjusieji ir 193 liudytojai.

Kovą Kauno apylinkės teismui buvo perduota dar viena byla dėl galimo nepilnamečių tvirkinimo.

Joje dėl dviejų nusikalstamų veikų nukentėjusiais yra pripažinta 11 asmenų, kuriems procese atstovauja įgaliotieji atstovai bei atstovai pagal įstatymą.

Tačiau balandį ir gegužę suplanuoti teisiamieji posėdžiai neįvyko, kadangi, kaip minėta, neatvykdavo pasislėpęs kaltinamasis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas