Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dar vienas linčo teismas sostinėje: į pedofilų medžiotojų vaidmenį įsijautę užpuolikai brutaliai smurtauja net viešose vietose

Pirmadienį sostinėje buvo surengtas žiaurus linčo teismas: būrys jaunuolių Vingio parke užpuolė vaikiną, jį surišo ir mušė. 15min redakciją pasiekė ir dar vienas įrašas, kuriame užpuolikai veikia tokiu pat braižu – jaunuoliai muša auką viename Vilniaus namo kieme ir rengiasi jį surišti lipnia juosta, tačiau šįkart viskas vyksta ne miške, o viešoje vietoje, aplinkinių žmonių akivaizdoje.

Pirmadienio popietę į policiją kreipėsi užpultas ir sumuštas jaunuolis. Netrukus internete pasklido ir paties budelių filmuoti užpuolimo vaizdai.

Vaikinas miške yra užpuolamas būrio jaunuolių, surišamas lipnia juosta ir mušamas.

Užpuolikai jį kaltina, kad jis esą turėjo nedorų kėslų nepilnametės atžvilgiu. Vienas iš jų atskleidžia, kad pats apsimetęs mažamete mergaite rašė jam žinutes ir įviliojo jį į spąstus.

Linčo teismo organizatoriai grasino vaikiną įduoti policijai, nebent šis sumokės jiems kelis tūkstančius eurų.

VIDEO: Plinta šokiruojantis įrašas: sostinėje būrys jaunuolių vyrą surišo ir mušė, reikalavo pinigų bei kaltino pedofilija

Policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl savavaldžiavimo ir dokumento pagrobimo, kadangi iš aukos buto atimta tapatybės kortelė.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis 15min pranešė, kad prie tyrimo prisidėjo vienas baudžiamojo kodekso straipsnis – turto prievartavimas, o bylą perėmė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato specializuotas padalinys.

Dar vienas linčo teismas

Paviešinus šią istoriją 15min redakciją pasiekė dar vienas vaizdo įrašas, kur užpuolikai veikia pagal analogišką braižą.

Šįkart vaikinas užpultas viename Vilniaus namo kieme, o viską matė ir aplinkiniai asmenys.

Filmuotos medžiagos pradžioje vaikinas rėkia ir bando pabėgti pro kiemo vartus į gatvę bei prašo jį paleisti, tačiau jį puola 4 žmonės.

Vaikinai išsitraukia ir lipnią juostą bei nori jį surišti, tačiau tuomet įsikišta žmogus ir klausia, ką darot.

„Pedofilą pagavom, su trylikamete atvarė susitikt, o jis pilnametis“, – atsako užpuolikai.

Tuomet jie nuramina aplinkinius, kad patys iškvietė policiją ir nieko savo aukai nedaro, tačiau tuo pat metu jį pargriauna, prispaudžia prie žemės ir muša.

Šiais vaizdais su 15min pasidalinęs asmuo pasakojo, kad jais dalinasi jaunimas. Jis taip pat pridūrė, kad jo draugai pažįsta užpuolikų auką.

„Man pasakojo, kad sis iš problematiškos ir nepasiturinčios šeimos, buvo patyčių objektas ir anksčiau. Neatmesčiau galimybės, kad sukuriami netikri profiliai iš kurių yra siunčiamos provokuojančio turinio žinutės tokiems žmonėms juos jau pažįstant“, – savo spėjimais apie linčo teismus dalinosi anonimu prašęs išlikti asmuo.

15min žiniomis, policijai visi šie įvykiai žinomi, tačiau pareigūnai nuo platesnių komentarų pareigūnai kol kas susilaiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne