Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 10

Dėl 3000 eurų rizikavo 8 metus praleisti kalėjime: ar dosnus „vežikams“ buvo teismas?

Pavasarį Kalvarijos savivaldybėje įkliuvo pareigūnams, o jau vasarą išgirdo nuosprendį Kauno teisme. Taip palyginti sparčiai „kriminalinių nesėkmių karjera“ mūsų šalyje klostėsi dviem „braliukams“ – jauni Latvijos Respublikos piliečiai Lietuvoje pripažinti kaltais dėl neteisėto migrantų gabenimo.
Sulaikymas, bylos įkalčiai
Sulaikymas, bylos įkalčiai / VSAT archyvo nuotr.

Siekiu lengvai praturtėti inspiruotas nusikalstamas siužetas klostėti tarptautinio masto įtampų paženklintais laikais. Kaip žinoma, kaimynai baltarusiai jau kelerius metu prisideda prie hibridinės atakos prieš Lietuvą ir visą Europos Sąjungą (ES) – didelė dalis neteisėtų migrantų į ES plūsta būtent per Baltarusiją.

Teisėsaugos pranešimai apie nelegaliai migruojančius užsieniečius yra tapę kone kasdieniais, o tokio pobūdžio informacija dažniausiai papildoma ir grėsmingais anonsais: už neteisėtą žmonių gabenimą per valstybės sieną Lietuvos baudžiamasis kodeksas (BK) numato griežtas bausmes.

15min pasidomėjo konkrečia migrantų gabenimo byla nuo pirminio įtariamųjų sulaikymo iki teismo – ar realaus atpildo dėl visuotinai pavojingos veiklos sulaukė jaunieji latviai Aldis bei Vadimas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas