Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl girtumo be teisių paliktas vairuotojas jų nepasigedo: vėl įpūtė 3,5 promilės

Ypatingą požiūrį demonstruoja ir teisėsauga: pareigūnai linkę bausti Radviliškio rajone įkliuvusį „Hyundai“ vairuotoją ne vien už sunkų girtumą, bet ir pagal papildomą Baudžiamojo kodekso straipsnį (vengimas atlikti baudžiamojo poveikio priemones).
Vilniaus policijos reidas Kalėdų dieną
Asociatyvi iliustracija: dviejų, trijų ar net dar didesnį promilių skaičių pasiekę vairuotojai kelyje gali kelti ypatingą pavojų. / Lietuvos policijos nuotr.

Kaip antradienį skelbia Šiaulių apskrities policija, lapkričio 14 d. vakarą, 20.14 val. Radviliškio r., Pociūnų kaime, vienas vyras (gim. 1965 m.) vairavo automobilį „Hyundai Getz“ neblaivus (3,47 prom.).

Įtariama, kad sulaikytasis tuo ne tik vėl šiukščiai pažeidė KET (didesnis nei 1,5 prom. girtumas kelyje vėl numato jam baudžiamąją atsakomybę).

Tuo pačiu įtariamasis nevykdė Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų sprendimo, kuriuo jam 2021-10-22 už tai, kad anksčiau vairavo neblaivus, buvo uždrausta 3 metus vairuoti kelių transporto priemones.
Todėl dabar teisėsaugininkai yra linkę taikyti šiam vairuotojui papildomą bausmės įrankį – LR Baudžiamojo kodekso (BK) 243 straipsnį „Vengimas atlikti su laisvės atėmimu nesusijusias bausmes arba baudžiamojo poveikio priemones“.

Tas, kas vengė atlikti teismo paskirtą baudžiamojo poveikio priemonę (išskyrus turto konfiskavimą), padarė baudžiamąjį nusižengimą ir
baudžiamas bauda arba areštu, rašoma BK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas