Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl Grigiškėse nupieštų Rusijos vėliavų pradėtas ikiteisminis tyrimas, ieškomi įtariamieji

Rugsėjo pabaigoje Grigiškių gyventojus pašiurpino vandalizmo išpuolis – ryte pabudę miestiečiai išvydo ant pastatų, tiltų ir patilčių graffiti dažais išpieštas Rusijos vėliavas. Tąkart policija nebuvo pradėjusi ikiteisminio tyrimo, tačiau dabar aplinkybės pasikeitė – informuojama, kad tyrimas vis dėlto pradėtas.
Grigiškėse pripiešta Rusijos vėliavų
Grigiškėse pripiešta Rusijos vėliavų / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Vilniaus apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas pranešimą apie įvykį Grigiškėse gavo dar rugsėjo 22 dienos rytą. Praeivis pranešė apie prie Vokės upės, ant tilto, nupieštas Rusijos vėliavas. Grafičiai taip pat buvo nupiešti prie tilto praėjimo, ant abiejų pusių viaduko virš kelio Vilnius-Kaunas, Kovo 11-osios gatvėje, netoli „Iki“ parduotuvės.

Tąkart Vilniaus policija pradėjo tik aplinkybių patikslinimą. 15min susisiekus su policija trečiadienį, spalio 5 dieną, buvo gauta informacija, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Taip pat šiuo metu yra skaičiuojami nuostoliai.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Grigiškėse pripiešta Rusijos vėliavų
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Grigiškėse pripiešta Rusijos vėliavų

Grigiškių seniūnijos seniūnė Donata Lukašenkovienė sakė, kad kol kas nėra gauta jokios informacijos apie galimus įtariamuosius. Įtariamuosius nustatyti gali būti nelengva, nes Grigiškėse nėra vaizdo kamerų.

Anot jos, Rusijos vėliavų piešiniai buvo nuvalyti jau kitą dieną. Darbus vykdė AB „Kelių priežiūros“ darbuotojai ir Grigiškių seniūnijos Užimtumo didinimo programos darbuotojai.

„Darbus galėjome atlikti tik kitos dienos rytą, kadangi vandalizmo išpuolių mastas Grigiškėse buvo didelis ir Lietuvos policija bei pastatų savininkai turėjo atlikti visas reikiamas procedūras dėl svetimo turto apgadinimo ir padarytos žalos nustatymo. Šalies agresorės vėliavos buvo pašalintos rugsėjo 23-ąją. Gyventojų prašėme stebėti aplinką ir, pastebėjus įtartinus asmenis, iš karto pranešti Lietuvos policijai“, – komentavo D.Lukašenkovienė.

Sunku tikėti, kad vandalizmo išpuolis susijęs su bendruomene.

Seniūnės teigimu, nuo karo Ukrainoje pradžios Grigiškėse prieglobstį rado šimtai ukrainiečių – gyventojai nuo karo bėgančius žmones priėmė į savo namus, grigiškiečiai rinko paramą užimtumo skatinimui, meno terapijai.

„Sunku tikėti, kad vandalizmo išpuolis susijęs su bendruomene, ypač dėl to, kad jokių nesantaikos ar nepakantumo ženklų nebuvo. Šis incidentas paskatino policijos ir Grigiškių seniūnijos diskusiją dėl didesnės tarpusavio bendradarbiavimo iniciatyvos. Tą pačią dieną aktyvius vietos gyventojus, seniūnaičius, bendruomenių pirmininkus, įstaigų vadovus, jaunimo organizacijas pakvietėme diskusijai, kaip iš anksto galime numatyti ir užkardyti įvairaus pobūdžio viešosios tvarkos problemas seniūnijos teritorijoje. Pirmasis susitikimas įvyks jau rytoj, spalio 6-ąją.

Grigiškės visuomet buvo labai bendruomeniška, susitelkusi ir kūrybiška Vilniaus dalis. Šis incidentas paskatino dar didesnį gyventojų susitelkimą, aplinkos analizę ir norą iš esmės prisidėti sprendžiant įvairaus pobūdžio problemas. Tikime, kad tai vienkartinis ir atsitiktinis nemalonus incidentas, tad ir vaizdo stebėjimo kamerų gyvenvietėje daugiau nebereikės, bet visuomet esame pasiruošę proaktyviai veikti, užtikrinti visų gyventojų saugumą bendruomenėje“, – aiškino seniūnė.

Vilniaus miesto antrasis policijos komisariatas prašo pagalbos atsiliepti asmenis, turinčius reikšmingos informacijos apie Grigiškėse nupieštas Rusijos vėliavas. Aktualios informacijos turinčius žmones pareigūnai vis dar ragina kreiptis telefonu į Antrojo policijos komisariato tyrėją Justyną Kučinskaja-Ostrovską, tel. nr. 870056731 arba 861876292. Taip pat el. paštu justyna.ostrovska@policija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas