Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 22 /20:49

Kauno geležinkelio stotyje evakavus keleivius sprogstamų medžiagų nerasta

Dėl Kauno geležinkelio stotyje palikto įtartino daikto sekmadienį buvo evakuoti keleiviai, stabdytas traukinių eismas, tačiau policija pavojingų ar sprogstamų medžiagų nerado.
Kauno geležinkelio stotis
Kauno geležinkelio stotis / BNS nuotr.

„Planas „Skydas“ atšaukimas. Pavojingų ar sprogstamų medžiagų nebuvo rasta“, – BNS informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Kaip BNS informavo O.Vaitkevičienė, apie 18.06 val. policija sulaukė geležinkelio stoties darbuotojo pranešimo, kad prie paradinių durų paliktas lagaminas ir maišas.

Planas „Skydas“ buvo įvestas 18.22 val. Buvo laukiama „Aro“ pareigūnų, kurie patikrino įtartinus daiktus.

„Turime incidentą Kauno Geležinkelio stotyje. Dėl, pirminiais duomenimis, palikto įtartino daikto pradėta keleivių evakuacija. Šiuo metu sustabdytas visų traukinių eismas. Galimi traukinių vėlavimai. Atsiprašome keleivių už laikinus nepatogumus“, – sekmadienį skelbė Lietuvos geležinkelių korporatyvinių reikalų direktorius Aleksandras Zubriakovas.

Jau pasibaigus operacijai, Lietuvos geležinkeliai informavo, kad nepasitvirtinus įtarimams dėl įtartino daikto ir pareigūnams atšaukus planą „Skydas“, šiek tiek po 20 val. keleiviams leista grįžti į stotį, traukinių eismas atnaujintas ir toliau vyksta įprastai.

Dėl incidento buvo užlaikyta 11 traukinių, vykusių maršrutais Vilnius–Kaunas, Kaunas–Vilnius, Marijampolė–Kaunas, Kaunas–Marijampolė, Kaunas–Kybartai. Siekiant kuo mažiau paveikti keleivių planus, iš Vilniaus į Kauną traukiniu vykusiems keleiviams kelionę pasiūlyta tęsti autobusu, o likę traukiniai galėjo tęsti kelionę.

„Savo veikloje aukščiausią prioritetą teikiame keleivių saugumui, tad pastebėję stotyje paliktą įtartiną daiktą darbuotojai reagavo nedelsiant, apie jį iškart informuodami atsakingas tarnybas. Įtarimams nepasitvirtinus ir pareigūnams patikinus, kad stotyje saugu – darbą tęsiame įprastai. Apgailestaujame, kad keleiviams šįvakar teko patirti nepatogumų“, - sako Gediminas Šečkus, laikinai einantis „LTG Link“ generalinio direktoriaus pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas