Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl krovinio su etiketėmis „Svajak“ – bėdos Kauno rajono gyventojui

Pagėgių pasieniečiai Kaune aptiko daugiau kaip 9 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių bei apie 90 litrų, įtariama, nelegalaus alkoholio. Taip pat buvo sulaikytas, įtariama, su šiuo kroviniu susijęs Kauno rajono gyventojas.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / VSAT nuotr.

Pagėgių pasieniečiai Kaune aptiko kontrabandinių cigarečių ir nelegalaus alkoholio

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos bei Specialiosios paskirties skyrių pareigūnai Kaune patikrinti sustabdė automobilį „Toyota Sienna“ lietuviškais numeriais. Jį vairavo 51 metų Kauno rajono gyventojas.

Pasieniečiams pateikti asmens ir transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi. VSAT pareigūnai automobilio salone rado 6 plastikinius 5 litrų talpos indus su skaidriu skysčiu, turinčiu specifinį etilo alkoholio kvapą, bei 9 litrinius butelius, įtariama, alkoholio su etiketėmis „Svajak“ ir „Pastis Aperitif Anise“. Vairuotojas dar vežė 1562 pakelius 16-os rūšių cigarečių, kurios buvo su Baltarusijos banderolėmis arba be akcizo ženklų.

Tą pačią dieną Pagėgių pasieniečiai Kaune atliko kratą negyvenamosiose patalpose, priklausančiose sustabdytam Kauno rajono gyventojui. Jos metu buvo dar rasta, įtariama, alkoholio su tokiomis pat etiketėmis ir kontrabandinių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis ar be jų.

Iš viso šio reido Kaune metu VSAT pareigūnams į rankas pateko 9063 pakeliai įvairių rūšių cigarečių bei 87 litrai, įtariama, nelegalių alkoholinių gėrimų.

Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Kauno rajono gyventojas po apklausos paleistas. Jam skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Automobilis „Toyota Sienna“, cigaretės bei alkoholis saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.

VSAT primena, kad už vertingą informaciją apie nusikalstamas veikas, kuriomis daroma žala valstybei, asmenys gali gauti piniginį atlygį. Pasieniečiai laukia tokių pranešimų apie kontrabandos ar korupcijos atvejus. Pranešėjui už tai gali būti atlyginama iki 14 tūkst. eurų, todėl asmenys, turintys vertingos informacijos, kviečiami būti aktyvūs ir pilietiški.

Informaciją apie tai pasieniečiai ragina teikti savo visą parą veikiančiu nemokamu anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 800) 10 112. Suteikti tokius duomenis taip pat galima naudojantis pasieniečių interneto svetainėje www.pasienis.lt esančia pranešimo forma ar kitu pranešėjui priimtinu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas