Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl nusikaltimų ieškoti lietuviai iš Londono atskrido tuo pačiu lėktuvu

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė du iš Londono tuo pačiu lėktuvu atskridusius lietuvius, kurie buvo ieškomi dėl skirtingų nusikaltimų.
Vilniaus tarptautinis oro uostas
Vilniaus tarptautinis oro uostas / VSAT archyvo nuotr.

Pirmadienį Vilniaus oro uoste dirbę Vilniaus rinktinės pareigūnai gavo informacijos, kad reisu iš Londono atskrendančiame lėktuve yra grąžinamas asmuo. Nusileidusio orlaivio įgula, kaip įprasta tokiais atvejais, pasieniečiams perdavė voką. Jame buvo iš Jungtinės Karalystės už ten padarytus teisės pažeidimus išsiųsto 35 metų lietuvio dokumentai. Vyras savo nuolatinę gyvenamąją vietą yra deklaravęs užsienyje.

Informaciją apie šį keleivį tikrinę pasieniečiai išsiaiškino, kad nemalonumų su teisėsauga vyras turi ir Lietuvoje. Nustatyta, kad šio asmens, įtariamo nusikaltimo padarymu, paiešką šių metų sausio pabaigoje buvo paskelbęs Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Apie vyro sulaikymą pasieniečiai pranešė paieškos iniciatoriui ir tą pačią dieną ieškomąjį perdavė atvykusiems Telšių policininkams.

Antrą tuo pačius lėktuvu atskridusį vyrą sostinės oro uoste pasieniečiai sulaikė atlikdami įprastinį atvykusiųjų iš Jungtinės Karalystės keleivių dokumentų patikrinimą. Jo metu paaiškėjo, kad teisingumo vengia 26 metų Jonavos rajono gyventojas. VSAT pareigūnai nustatė, kad nusikaltimo padarymu įtariamo vyro paiešką Kauno apskrities policija paskelbė dar 2012-ųjų balandį.

Apie jonaviškio sulaikymą pasieniečiai pranešė Kauno policininkams ir vyrą tą pačią dieną perdavė atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui, pasakojama antradienį VSAT atstovų paviešintame pranešime.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 239 asmenis, įvairių valstybių piliečius, kurių dėl įvairių nusikaltimų ir pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai