Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl pavogtų 50 tūkst. eurų vyras į teisėsaugą kreipėsi po 3 metų, bet kaltininkė – nuteista

Kauno apygardos teismas tenkino Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotos Eglės Kirpienės apeliacinį skundą ir nuteisė buvusią vienos Jurbarko įmonės darbuotoją Rasą Pavydienę dėl didelės vertės svetimo turto pagrobimo.
Pinigai
Asociatyvi iliustracija / FNTT nuotr.
Temos: 1 Vagystė

Teismas nuteistajai skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metams. Taip pat priteisė sumokėti nukentėjusiajam daugiau kaip 47 tūkst. eurų padarytos turtinės žalos atlyginimo, praneša prokuratūra.

Teismas nustatė, kad nuteistoji savo buvusioje darbovietėje iš įmonės savininko pagrobė 50 000 eurų. Nukentėjęs asmuo pasakojo, kad asmeninius pinigus laikė jam priklausančioje įmonėje įrengtoje slaptavietė, apie kurią žinojo ir tuometinė įmonės darbuotoja R. P.

Marijampolės apylinkės teismo Šakių rūmų teisėjas praėjusių metų lapkričio viduryje buvo nusprendęs, kad R.Pavydienė nepadarė veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Nors teismas nepripažino R.Pavydienės kalta ir ją išteisino, grįsdamas, kad neįrodytas jos dalyvavimas padarant šią nusikalstamą veiką, Marijampolės apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduota Eglė Kirpienė tokį teismo nuosprendį apskundė.

„Tyrimas buvo sudėtingas, veika buvo įrodinėjama netiesioginiais įrodymais. Sunkinanti aplinkybė buvo ir tai, kad nukentėjusysis į teisėsaugos institucijas kreipėsi praėjus beveik 3 m. nuo įvykdytos vagystės.

Tačiau ikiteisminio tyrimo metu surinktų įrodymų visumos pakako apeliacinės instancijos teismui priimti apkaltinamąjį nuosprendį,“ – sako Marijampolės apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduota Eglė Kirpienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento