Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl pusės milijono litų draudimo išmokos klaipėdietė ryžosi nusikaltimo inscenizacijai

Teisėsaugininkų teigimu, Lietuvoje daugėja atvejų, kai bandydami gauti draudikų išmokas, lietuviai specialiai naikina savo turtą. Pastaruoju metu itin daug tyrimų pradėta dėl sudegusių apynaujų automobilių. Klaipėdos rajono teisėsaugininkai demaskavo šeimą, kaip įtariama, praėjusį savaitgalį sudeginusią naują automobilį, mėginusią supleškinti namą ir imitavusią ginkluotą namo apiplėšimą, pranešė Baltijos TV.
Įsibrovėliai bandė padegė namą bei kieme stovėjusį automobilį.
Sudegintas automobilis Dituvoje / 15min.lt/Egidijaus Jankausko nuotr.

Pranešimas apie praėjusio savaitgalio įvykį Klaipėdos rajone, Dituvoje, sukrėtė ne vieną. Teisėsaugininkams 39-erių moteris pasakojo, kad naktį į namą, kuriame ji buvo viena su šešiolikmečiu sūnumi, įsibrovė pora kaukėtų plėšikų – esą jie išnešė 3 tūkst. litų ir vaizdo technikos. Pasišalindami jie neva aplaistė namo sienas benzinu ir supleškino kieme stovėjusį automobilį.

Teisėsaugininkai pastebi, kad inscenizuotų nusikaltimų Lietuvoje daugėja. Tai, kad sparčiai plinta sukčiavimas, patvirtina tvirtina ir draudikai.Baltijos TV praneša, kad teisėsaugininkai jau išsiaiškino, jog šis, iš pažiūros kraupus nusikaltimas, buvo tik imitacija. Taip neva moteris tikėjosi, kad draudimas padengs paimtas paskolas, mat kilo grėsmė, kad už skolas būstą gali atimti bankas. Draudimo suma turėjo viršyti pusę milijono litų.

„Kriminalistai išsiaiškino, kad plėšimas Dituvos kolektyviniuose soduose balandžio 19 dieną, kai buvo pagrobta daug daiktų, padegtas namas ir automobilis, yra inscenizuotas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žinomai melagingo pranešimo apie sunkų nusikaltimą“, – Baltijos TV žurnalistams sakė Klaipėdos raj. policijos organizacinio poskyrio viršininkas Jonas Girkontas.

Įtarimų, kad nusikaltimas gali būti imituotas kilo iš karto po gaisro. Namas stebimas vaizdo kameromis, tačiau kompiuteris, kuriame turėjo būti įrašyti vaizdai buvo sudegintas kartu su mašina.

Teisėsaugininkų teigimu, namo šeimininkai daiktus, kuriuos neva pagrobė užpuolikai, išvežė į iš anksto išnuomotą butą. Įtarimai pareikšti 39-erių namo šeimininkei. Jai gresia bauda, areštas arba kalėjimas iki dvejų metų.

Teisėsaugininkai pastebi, kad inscenizuotų nusikaltimų Lietuvoje daugėja. Tai, kad sparčiai plinta sukčiavimas, patvirtina tvirtina ir draudikai. Esą dėl krizės pajamų netekę žmonės skolas padengia išmokomis už sudegintą ar pavogtą turtą.

2008 m. duomenimis, „Lietuvos draudimas“ išaiškino per pusantro šimto sukčiavimo atvejų. Apgaule bandyta gauti žalos atlyginimą už daugiau kaip pusketvirto milijono litų. Dažniausiai draudikus mėginama apgauti sudeginus transporto priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas