Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl Sigito Šostako sukeltos avarijos pirmadienį į prezidentūrą iškviesti policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas ir vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis (atnaujinta 8.30 val.)

Pirmadienį į prezidentūrą iškviesti policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas ir vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis. Jie su šalies vadove Dalia Grybauskaite aptars pareigūnų atsakomybę už sekmadienio naktį Trakų patrulio sukeltą avariją.
Automobilis „Opel Vectra“, kuriuo keliavo keturi medikai.
Automobilis „Opel Vectra“, kuriuo keliavo keturi medikai. / LNK žinių stop kadras

Per tragišką nelaimę du žmonės – patyrę Kauno medikai, sutuoktiniai Rimgaudas Kazimieras Žukas ir Vida Žukienė – žuvo iškart. Dar du kauniečiai medikai neurologas Andrejus Golubovas ir jo žmona Audronė buvo nuvežti į ligoninę.

Vidaus reikalų ministerijos sekmadienį išplatintame pranešime teigiama, kad apie įvykusią nelaimę R.Palaitis kalbėjo su policijos generaliniu komisaru ir buvo patikintas, kad pastarasis pasiruošęs prisiimti atsakomybę, jeigu reikės – atsistatydinti iš pareigų.

„Nors už policininkų veiksmus tiesiogiai atsako Policijos departamento vadovas bei jo pavaldiniai, aš jaučiu lygiai tokią pat atsakomybę, tad nesiruošiu slėptis už generalinio komisaro pečių. Tačiau pasitraukimas pats savaime situacijos nepakeis – reikia griežtai ir principingai spręsti tokias problemas, o ne nuo jų bėgti. Todėl darysiu viską, kad tokiems pareigūnams neliktų vietos policijoje“, – teigia R.Palaitis.

Avarijos kaltininku įvardijamam Trakų rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Viešosios tvarkos ir kelių policijos poskyrio vyresniajam patruliui Sigitui Šostakui, gimusiam 1970 metais, buvo nustatytas 1,16 promilės girtumas. Jis į avariją pateko ne tarnybos metu, pranešė Policijos departamentas.

Atnaujinta 8.30 val. Lietuvos televizija praneša, kad sekmadienio vakarą žiniasklaidoje papiltusi žinia, jog ligoninėje mirė per avariją nukentėjusi moteris, yra klaidinga. Policija oficialiai praneša, kad žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija  apie per eismo įvykį nukentėjusios A.G. (gim. 1948 m.) mirtį yra klaidinga. Pacientė toliau gydoma ligoninėje. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas