Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl viešo kurstymo susidoroti su gėjais iškelta baudžiamoji byla

Internete publikuotas straipsnis apie tai, kaip Lietuvos gėjų lyga investavo šveicarų pinigus, prokurorus privertė pradėti atskirą ikiteisminį tyrimą dėl galimo viešo kurstymo susidoroti su žmonėmis dėl jų seksualinės orientacijos.
Interneto komentatorius.
Interneto komentatorius. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Trečiadienį Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai praneša apie iškeltą baudžiamąją bylą dėl viešo kurstymo susidoroti su žmonėmis dėl jų seksualinės orientacijos.

Tyrimą vykdo Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūra. Prokurorės nutarimu, atskirtas atskiras ikiteisminis tyrimas dėl galimo viešo kurstymo smurtauti ar fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl jų seksualinės orientacijos vienoje internetinėje svetainėje.

Galimai nusikalstami komentarai buvo patalpinti prie 2013-02-22 publikuoto straipsnio „Šveicarų pinigus Lietuvos gėjų lyga investavo į kavos aparatą ir šaukštelius“.

Baudžiamojo kodekso 170-ojo straipsnio 2-oji dalis numato: „Tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas