Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 11 25 /13:15

Didžiulė avarija Lietuvos–Lenkijos pasienyje: žuvo žmogus, nusidriekė kilometrinės spūstys

Ankstų šeštadienio rytą Lietuvos ir Lenkijos pasienio ruože, kelyje „Via Baltica“, Lenkijos pusėje, įvyko didžiulė avarija: susidūrė du vilkikai ir dvi lengvosios mašinos. Įvykio vietoje žuvo vienas asmuo, antras kovoja už gyvybę. Su 15min susisiekė spūstyje strigęs lietuvis vairuotojas. Anot jo, dėl eismo įvykio nusidriekė kilometrinė eilė.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Virgilijaus Sinkevičiaus nuotr.

„Norime įvažiuoti iš Lenkijos į Lietuvą. Spūstyje strigę jau 4,5 val. Tie, kurie čia stovi nuo pat įvykio, laukia jau apie 7 val. Iki Lietuvos sienos – kokie 11 kilometrų. Ilgiausia eilė. Lengvosios mašinos apvažinėja – daro 10 km lakstą per vieną kaimą“, – iš įvykio vietos žiniomis dalijosi sunkiasvorės mašinos vairuotojas Virgilijus.

Jis pats matė tik avarijos padarinius.

„Kiek supratome, latvių „fūra“ lenkė kitą „fūrą“ lietuviškais numeriais, kai priešais parvažiavo taip pat latvių vairuojamas „VW Passat“. Už jo vyko „Volvo“ lietuviškais numeriais. Automobiliai susidūrė ir išsisklaidė į šonus. Smūgio būta itin stipraus: „Passat“ praktiškai palindo po latvių vilkiku. Nieko neliko. Net ir sunkiasvorės mašinos stipriai apdaužytos“, – avariją nupasakojo Virgilijus.

Anot jo, „Passat“ važiavo vyras ir moteris. Vienas jų, rodos, vyras, žuvo vietoje, kitas kovoja dėl savo gyvybės – išvežtas į ligoninę. „Volvo“ sėdėję lietuviai, rodos, stipriai nenukentėjo.

„Sunkiasvorėje mašinoje buvo vežama drabužių labdara. Tentas suplėšytas, tad puikiai matėsi krovinys. Visos avarijoje dalyvavusios transporto priemonės buvo nutemptos į lenkų pusę. Šiuo metu tvarkomas kelias“, – teigė Virgilijus.

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovo Giedriaus Mišučio, tikslios informacijos, kaip įvyko avarija ir kas joje susidūrė, pasieniečiai neturi.

Virgilijas Sinkevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Virgilijas Sinkevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Nepatikslintais duomenimis, latvių „VW Passat“ lenkė kitą automobilį ir rėžėsi į lietuvio vairuojamą vilkiką. „VW Passat“ vairuotojas žuvo vietoje, o keleivė pristatyta į ligoninę.

„Tiksliai žinome tik tiek, kad avarija įvyko 4 km nuo Lietuvos sienos, 5 val. ryto. Buvo uždarytas kelias. Nusidriekė spūstys. Šiuo metu iš Lietuvos pusės eilė siekia 6 km. Lenkų tarnybos dirba eismo įvykio vietoje“, – 15min teigė G.Mišutis.

Anot jo, toje vietoje, kur įvyko avarija, per parą pravažiuoja apie 15 tūkstančių automobilių.

13.35 val. 15min vairuotojas Virgilijus informavo, kad kelias pagaliau buvo atidarytas ir eilė vilkikų pajudėjo iš vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas