Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dingusio Mato ieškantys pareigūnai pasigedo svarbių įrodymų: policija vėl prašo visuomenės pagalbos

Vilniaus policija vėl prašo visuomenės pagalbos ieškant dingusio 15-mečio Mato Kalinausko. Pasirodo, į pirmąjį pareigūnų prašymą dar neatsiliepė vairuotojai, galintys svariai prisidėti prie dingusio paauglio bylos tyrimo.
15-mečio paieška
15-mečio paieška / 15min montažas

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai tebeieško rugsėjo 30 d. Vilniuje dingusio penkiolikmečio.

Policijos pareigūnai dar kartą prašo atsiliepti vaizdo registratorius turinčius miesto gyventojus, vairuotojus, kurie važiavo rugsėjo 30 d. 4.20 val. – 8 val. sostinės Antakalnio g., Žirmūnų g., P. Vileišio g., Šilo g., „Šilo“ tiltu, ir turimą vaizdo medžiagą pateikti el. paštu dainora.kucauskaite@policija.lt.

Taip pat policija skelbia, kad kartu su Raudonojo kryžiaus draugijos savanoriais, šauliais bei policijos rėmėjais pareigūnai vykdo dingusio 15-mečio vaikino, kuris vakar išėjo iš namų ir negrįžo, paiešką. Visi paieškos darbai vyks iki tol, kol jaunuolis bus surastas.

Pagrindiniai vaikino požymiai – apie 175 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, pilkai rudų trumpų plaukų. Vilkėjo trumpus mėlynus šortus.
Pastebėjus nurodytų požymių asmenį, prašome nedelsiant pranešti telefonu 112 arba +370 700 56 007.

Kaip žinoma, atėjo jau 10-oji para, kai toliau ieškoma sostinėje dingusio Mato Kalinausko – ir savanoriai, ir tarnybos žada nenuleisti rankų tol, kol 15-metis atsiras. „Facebook“ grupėje „Mato paieška“ šią misiją koordinuojanti Neringa Gujienė antradienio vakarą prabilo, kodėl visuotinė pagalba dabar yra labai reikalinga.

Savo ruožtu 15min neseniai pasakojo, kokį 15-mečio portretą atskleidė dingimo ir paieškų drama.

VIDEO: Nufilmuota, kaip sparčiai Matas sudėlioja Rubiko kubą

Suprasti akimirksniu

  • Pirmadienį (rugsėjo 30 d.), apie 8 val. 50 min., į Vilniaus pareigūnus kreipėsi Žirmūnų gyventoja. Mato mama pranešė, kad sūnus dingo, naktį išėjęs iš namų, nors anksčiau taip niekuomet nebuvo padaręs.
  • Paskutinį kartą Matas matytas būtent tą naktį iš sekmadienio į pirmadienį 04.21 val., išeinantis iš „Lemon Gym“ sporto klubo Antakalnyje (Antakalnio g.). Pasuko link Šilo g., kirto kelią ties „Caffeine“ kavine ir toliau duomenų apie jaunuolio judėjimo kryptį nėra.
  • „Ant Šilo tilto vidurio rasta kuprinė su visais jaunuolio daiktais, tad su savimi daugiau nieko neturėjo“, – tokie fiksuoti Mato paieškų orientyrai.
  • Lieknas, 15 metų, 175 cm ūgio, vilkėjo trumpus mėlynus šortus „Jack & Jones“, žydrus „Nike“ sportbačius, juodą „Jack & Jones“ džemperį su „Jack & Jones“ užrašu per visą krūtinę“, – nurodomi Mato požymiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas