Du indus iš Latvijos per Lietuvą vežė dvigubą pilietybę – Rusijos ir Prancūzijos, turintis vyras

Pasvalio rajone pasieniečiai sulaikė dvigubą pilietybę turintį asmenį, savo automobiliu gabenusį du neteisėtus migrantus – Indijos piliečius, Latvijoje pasiprašiusius prieglobsčio. Įtariamajam užsieniečių vedliui skirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai: įtariamųjų sulaikymas / VSAT nuotr.

VSAT pareigūnai sučiupo dvigubą pilietybę turintį vyrą, į Prancūziją neteisėtai vežusį du indus, pasakoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

Vėlų antradienio vakarą VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai ties Škilinpamūšio kaimu (Pasvalio r.) patikrinti sustabdė į Lietuvą atvykusį automobilį „Ford Mondeo“.

Transporto priemonę su prancūziškais valstybinio numerio ženklais vairavo 61-erių vyras, turintis dvigubą, Rusijos ir Prancūzijos, pilietybę. Kartu su juo vyko du užsieniečiai.

Abu automobilio keleiviai, 24-erių ir 25-erių Indijos piliečiai, neturėjo dokumentų, suteikiančių teisę atvykti ir būti Lietuvoje bei Šengeno erdvėje. Nustatyta, kad jie buvo savavališkai pasišalinę iš Latvijoje esančio Užsieniečių registracijos centro teritorijos.

Indai buvo pasišalinę iš Latvijoje esančio Užsieniečių registracijos centro.

Pasieniečiai vairuotojui ir jo keleiviams kelionės tęsti neleido, juos sulaikė. Neteisėti migrantai buvo apgyvendinti viename iš Pagėgių pasienio rinktinės padalinių. Artimiausiu metu, kaip įprasta tokiais atvejais, jie bus grąžinti Latvijos pasienio pareigūnams.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

VSAT nuotr./Bylos įkalčiai
VSAT nuotr./Bylos įkalčiai

Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Ketvirtadienį teismas leido įtariamąjį suimti dviem mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito