Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviračiu taku važiavusi finansų viceministrė sužalota, bet vairuotojas – nekaltas

Dar rugsėjo pradžioje sostinės Gedimino prospekte į eismo įvykį pateko finansų viceministrė Rūta Bilkštytė. Avarijos metu susidūrė jos vairuojamas dviratis ir dviračių take staiga stojęs taksi automobilis. Moteriai prireikė medikų pagalbos. Praėjus pusei metų gauta prokuratūros nutartis – automobilio vairuotojas nekaltas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / R.Bilkštytės nuotr.

Dar 2021 metų rugsėjo pradžioje, antradienio rytą, policija sulaukė pranešimo, kad į keleivio sustojusio išleisti automobilio staiga atsidariusias dureles rėžėsi dviračių taku važiavęs dviratis.

Tiesa, automobilis sustojo neleistinoje vietoje – dviračių tako juostoje.

Greitai paaiškėjo, kad avarijoje dalyvavo finansų viceministrė R.Bilkštytė, kuriai nukritus nuo dviračio prireikė medikų pagalbos. Gydytojai moteriai nustatė kojos lūžį.

Nors ir atrodė, kad automobilio „Toyota“ vairuotojas turėtų būti nubaustas, mat sustojo neleistinoje vietoje, prokuratūros nutartis buvo visai kitokia.

Nuosprendžiu balandžio 4 dieną savo „Facebook“ paskyroje pasidalino pati R.Bilkštytė:

„Vairuotojas nekaltas.

Važiuoji prospektu dviračių taku, o vairuotojas aplenkęs staigiai užkerta kelią ir sustoja, kur sustoti negalima – tai tavo lūžusi koja ar perskelta galva yra tavo nelaimė. O vairuotojui pakanka skirti 15 eurų baudą už ženklo pažeidimą.

Kaip toj dainoje – pati kalta.

P.S. šio prokuroro nagrinėjamose bylose – vairuotojai teisūs.“

15min susisiekus su finansų viceministre, moteris pasidalino, kad šiuo metu jos pačios advokatas vertins, ar skųsti tokį prokuratūros sprendimą.

Pasirodo, R.Bilkštytė iškart po įvykio į advokatus nesikreipė ir, kaip pati teigia, buvo „sumanipuliuota“, mat policija atsiuntė prašymą tyrimą pradėti pagal kitą straipsnį.

„Kažką ten sumakalavo ir tuomet įsijungė advokatai. Todėl dabar viskas vyks taip, kaip jie pasakys“, – kalbėjo finansų viceministrė.

Vis dėlto praėjus pusmečiui po avarijos, sveikata iki galo taip ir nepasitaisė. Lūžusi koja dar nėra tokia tvirta, kokia buvo prieš traumą. Kaip pati teigia, čiurna, kojos raumenys dėl intensyvių mankštų sustiprėję. Tačiau daugiau pavaikščiojus jaučiamas skausmas.

Nors prokuratūra nusprendė, kad vairuotojas dėl savo pažeidimo nėra kaltas, verta pastebėti, kad už šį grubų pažeidimą transporto priemonių vairuotojai sostinės centre dažniausiai nėra baudžiami, o į gatvę išvažiuojantys dviračiai, bandantys lenkti dviračių take stovinčius automobilius, neretai sudaro avarines situacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito