Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 25 /2023 09 26

Apvogta kaunietė viešina „darbštuolius“, kurie net nelaukia, kol sutems: šiemet jau 51 vagystė

Kauno apskrities policijos paros įvykių suvestinėje šiltuoju metų laiku kone kasdien gali išvysti įrašą apie dviračio vagystę. Vagys darbuojasi greitai, nesibaimina nusikalsti net dienos šviesoje ar apsupti liudytojų.
Kaune pavogtas dviratis
Kaune pavogtas dviratis / Skaitytojos nuotr.

Į 15min redakciją kreipėsi moteris, pranešusi, kad rugsėjo 23 dieną apie 19 valandą prie V.Krėvės prospekte Kaune veikiančios „Maximos“ buvo pavogtas dviratis.

„Veikėjai išėjo iš kebabinės. Vienas išsiėmė žirkles, nukirpo, o kitas nuvažiavo“, – įvykį nupasakojo užfiksuotas galimų vagių nuotraukas redakcijai atsiuntusi skaitytoja.

Ji viliasi, kad kas kur pamatys parduodamą šį pavogtą dviratį ar atpažins pasidarbavusius „darbštuolius“.

Kauno apskrities policija patvirtino informaciją apie šį įvykį. Pareigūnų žiniomis, rugsėjo 23 dieną, laikotarpiu nuo 18.05 iki 19 valandos, Kauno V.Krėvės prospekte pagrobtas prie parduotuvės buvęs baltos spalvos su mėlynais užrašais dviratis „Fuji Freedom WX“.

Padaryta turtinė žala – 250 eurų.

Skaitytojos nuotr./Kaune pavogtas dviratis
Skaitytojos nuotr./Kaune pavogtas dviratis

Žala kur kas didesnė

Štai savaitgalį Kaune dingo ir dar du dviračiai.

Kaip informuoja Kauno apskrities policija, laikotarpiu nuo rugsėjo 23 dienos 19 valandos iki rugsėjo 24 dienos 09.30 valandos Kauno Skuodo gatvėje iš daugiabučio laiptinės pavogtas tamsiai raudonos spalvos dviratis „Kross Level“ ir pilkos spalvos elektrinis dviratis „AEG“.

Padaryta turtinė žala dviračių savininkui siekia apie 3 tūkst. eurų.

Šiemet – 51 vagystė

Papildyta rugsėjo 26 dieną 12.18 valandą. Kaip informavo Kauno apskrities policija, laikotarpiu nuo 2023 metų sausio 1 dienos iki rugsėjo 25 dienos visoje Kauno apskrityje buvo registruotas 51 pranešimas dėl dviračių vagysčių.

Dviračiai buvo pavogti iš laiptinių, sandėliukų, garažų. Vagiami tiek vaikiški, tiek elektriniai dviračiai ir paspirtukai.

Skaitytojos nuotr./Kaune pavogtas dviratis
Skaitytojos nuotr./Kaune pavogtas dviratis

Pareigūnų duomenimis, dažnu atveju pasirenkamos laiptinės, daugiabučių požeminiai garažai, kur minimos transporto priemonės būna neprirakintos arba prirakintos žemiausio saugumo lygio priemonėmis, pvz., troseliais, kuriuos nesunku nukirpti.

„Dviračių ir kitų daiktų vagysčių iš gyvenamųjų namų, terasų ir pan. pasitaiko visais metų laikais. Skaičiai įprastai išauga vasaros metu, kai žmonės išvyksta atostogauti, todėl policijos pareigūnai pataria saugoti savo turtą“, – rašoma policijos komentare.

Pranešti kaimynams

Policija gyventojams, norintiems apsaugoti savo turtą, rekomenduoja nepalikti dviračio laiptinėje ar sandėliuke be ilgalaikės priežiūros.

Taip pat būtina išsisaugoti dviračio ar paspirtuko įsigijimo dokumentus (nuotraukas, išskirtinius bruožus), kad įvykus vagystei galima būtų tinkamai paskelbti jo paiešką (su nuotraukomis, individualiu kodu, rėmo numeriu).

Skaitytojos nuotr./Kaune pavogtas dviratis
Skaitytojos nuotr./Kaune pavogtas dviratis

Rekomenduojama įsidiegti signalizaciją, vaizdo stebėjimo kameras, apšviesti kiemą; nepalikti vertingų daiktų bendro naudojimo patalpose, balkonuose (net ir gyvenant trečiame ar penktame aukšte).

Iš namų išvykus ilgesniam laikui, rekomenduojama apie išvykimą pranešti artimesniems kaimynams, paprašyti atkreipti dėmesį į triukšmą ar nepažįstamus asmenis.

Taip pat policija kviečia gyventojus žymėti dviračius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito