Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eismo dalyviai iš lėto pripranta prie sudėtingesnio vairavimo – per savaitę žuvo „tik“ 5

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, spalio 23–29 dienomis (penktadienį–ketvirtadienį), mūsų šalyje, pirminiais duomenimis, įvyko 73 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 5 eismo dalyviai: 2 pėstieji, 2 keleiviai ir 1 vairuotojas. Visi žuvusieji – vyrai, jų amžiaus vidurkis – 55-eri metai. Iki šiol per spalio mėnesį šalies keliuose nelaimės nusinešė iš viso 26 gyvybes.
Skaudi avarija Kaune: „Maserati“ rėžėsi į medį
„Maserati“ rėžėsi į medį / 15min nuotr.

Sužeistas 91 žmogus, tarp jų – 15 nepilnamečių. Įvykiuose nukentėjo 32 vairuotojai, 31 keleivis, 23 pėstieji ir 5 dviračių vairuotojai.
Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 3 įvykiuose: juose 1 žmogus žuvo, 3 buvo sužeisti.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 26 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo 5 mažiau, sužeista 42 daugiau.

Šiais metais (iki spalio 30 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 176 žmonės – 30 (arba 14,6 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Tarp žuvusiųjų – 11 nepilnamečių.

Keletas savaitės eismo įvykių:

Spalio 23-iąją, penktadienį, žuvo 2 žmonės, abi eismo nelaimės įvyko vakare: 

Apie pusę septynių (18.34 val.) Raseinių rajone, Girkalnio seniūnijoje, kelyje Ariogala–Raseiniai–Kryžkalnis, 58 metų Jungtinių Amerikos Valstijų pilietis, vairuodamas automobilį „VW Golf“ ir važiuodamas Raseinių kryptimi, neįsitikinęs, kad tai daryti saugu, lenkė kitą automobilį. Įvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą, „Golf“ susidūrė su automobiliu „Audi 80“ bei dar kliudė važiavusį automobilį „Seat Ibiza“, kurį vairavo 20 metų mergina. Nuo smūgio šis automobilis nuvažiavo į pakelės griovį. Įvykio metu žuvo „Audi“ vairuotojas, 73 metų Raseinių rajono gyventojas. Sužeisti šeši žmonės: automobilyje „Audi“ važiavę keturi keleiviai (64-erių ir 22 metų moterys, 26-erių vyras ir trijų mėnesių berniukas), taip pat Golf“ vairuotojas ir su juo važiavusi 49 metų moteris. Visi nukentėjusieji buvo paguldyti į ligoninę.

Prieš pusę aštuonių vakaro (19.20 val.) Tauragės rajone, Butkelių kaime, Tilžės plente, per važiuojamąją kelio dalį ėjusį 73 metų pėsčiąjį partrenkė ir mirtinai sužalojo automobilis „VW Sharan“, vairuojamas 65 metų vyro (jis buvo blaivus). 

Spalio 25-ąją, sekmadienį, taip pat žuvo 2 žmonės:

Prieš trečią valandą nakties (2.45 val.) Kaune, Švenčionių gatvėje, 25 metų vaikino vairuojamas automobilis „Maserati Quattroporte“ pervažiavęs geležinkelio bėgius, nuvažiavo nuo kelio į dešinę pusę ir atsitrenkė į medį. Žuvo 24 metų keleivis (automobilio savininkas) – jis važiavo automobilio galinėje sėdynėje. Sunkius sužeidimus patyrė vairuotojas ir dvi keleivės (19 ir 20 metų) – visi trys buvo paguldyti į Kauno klinikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito