Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijoje vykusiame „Weekend Baltic Festival“ sučiupti lietuviai, apsirūpinę narkotikais

Pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Estijoje Parnu mieste vyko kasmetinis elektroninės muzikos festivalis „Weekend Baltic Festival“. Šiemet pirmą kartą renginyje dirbo ir Šiaulių apskrities pareigūnai, kurie sučiupo keletą narkotikais apsirūpinusių lietuvių, ketvirtadienį pranešia Šiaulių apskrities VPK.
Estijoje vykusio festivalio teritorijoje darbavosi Šiaulių apskrities pareigūnai
Estijoje vykusio festivalio teritorijoje darbavosi Šiaulių apskrities pareigūnai / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės I kuopos Mobiliojo būrio atstovai padėjo užtikrinti viešąją tvarką ir bendrauti su lietuviais (vertėjauti, padėti nustatyti tapatybes ir pan.).

„Mus pamatę lietuviai apsidžiaugdavo, kartais pradėdavo skanduoti „Lietuva“ ar kitus lietuviškus šūkius. Kai kurie patys prieidavo pasisveikinti, paprašydavo nusifotografuoti. Kitus atpažinti buvo galima iš įvairios lietuviškos atributikos“, - įspūdžiais dalijasi būrio vadas Audrius Skiutė.

Lietuvos pareigūnai dirbo skirtingose komandose – vienas dieną, kitas naktį, kartu su kolegomis estais, latviais ir suomiais.

Vasaros festivalyje didžiausia problema – narkotikai. Todėl renginio teritorijoje dirbo ir kinologų šuo, kuris padėjo išaiškinti ne vieną narkotinių medžiagų turėjusį asmenį. Į policijos komisariatą buvo pristatyti keli lietuviai dėl narkotinių medžiagų vartojimo ir disponavimo jomis.

Šiaulių pareigūnai turėjo progą susipažinti, kaip tokiose situacijose dirba kaimynai. Lietuvoje norint nustatyti, ar asmuo vartojo narkotinių medžiagų tyrimus reikia daryti medicinos įstaigoje. Estijoje naudojamos pažangesnės technologijos – specialios priemonės leidžia iš karto vietoje nustatyti ar žmogus vartojo narkotinių medžiagų. Estai taip pat festivalio teritoriją stebėjo iš oro – dronu.

Į tris dienas trunkantį festivalį atvyksta dalyviai iš visų trijų Baltijos valstybių ir Skandinavijos šalių. Skirtingomis dienomis šiemet renginyje apsilankė iki 25 tūkstančių dalyvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai