Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 29 /11:12

G.Filipavičius niekaip nepasiekia teismo: šįkart – dėl teisėjos negalėjimo dalyvauti posėdyje

Mergaitės pagrobimu Kaune įtariamas Gediminas Filipavičius pirmadienį pagaliau turėjo būti atvežtas į teismą, tačiau vėl jo nepasiekė. Posėdis atidėtas, nes jame negalėjo dalyvauti teisėja.
Gediminas Filipavičius
Gediminas Filipavičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kauno miesto apylinkės teismo pranešime rašoma, kad pirmadienį posėdis neįvyko dėl „teisėto teisėjos nebuvimo darbe“.

G.Filipavičius yra teismui apskundęs 2023 m. rugpjūčio 26 d. policijos jam skirtą 80 eurų baudą.

Remiantis bylos duomenimis, su traktoriumi jis rovė kelmus ir tokiu būdu galimai sukėlė triukšmą, trikdė aplinkinių gyventojų poilsį ir ramybę.

Teismo posėdis šioje byloje (trečiojoje) buvo numatytas sausio 29 d. G.Filipavičius pirmą kartą turėjo dalyvauti bylos nagrinėjime ne nuotoliu, o gyvai.

Iki šiol dalyvavo tik nuotoliu

Šiuo metu Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose 42-ejų metų G.Filipavičiaus atžvilgiu nagrinėjamos trys administracinių teisės pažeidimų bylos. Vieną jų imta gliaudyti sausio 15-ąją.

Įtarimų dėl mergaitės pagrobimo sulaukęs ir šiuo metu dėl to suimtas laikomas kaunietis G.Filipavičius visus tris policijos jam pernai surašytus nutarimus, nesutikdamas su skirtomis piniginėmis baudomis, apskundė.

Sausio 15 d. susirinkusiems žurnalistams G.Filipavičiaus išvysti gyvai nepavyko – posėdyje (pirmojoje administracinėje byloje) jis dalyvavo nuotoliu iš areštinės.

Tuomet buvo pastebėta, kad mergaitės pagrobimu kaltinamo vyro akį gaubia didžiulė mėlynė.

Baigiantis posėdžiui teisėjas pasiteiravo, ar kitame posėdyje, vyksiančiame kovo 7 dieną, jis norėtų dalyvauti gyvai. Į tai G.Filipavičius atsakė teigiamai.

Prabėgus beveik 10 dienų, G.Filipavičiaus Kauno apylinkės teisme sausio 24-ąją laukė dar viena administracinė byla. Į posėdžių salę jis vėl neatvesdintas, su teisėja bendravo pasitelkus technologijas. Mėlynės po akimi jau nebuvo matyti.

Tą kartą (antrojoje byloje) jis aiškinosi dėl viešosios tvarkos pažeidimo – 2023 m. rugpjūtį iškeikė moterį kitiems girdint.

Remiantis bylos duomenimis, G.Filipavičius viešoje vietoje, girdint kitiems asmenims, galimai iškeikė nukentėjusiąją S.D. necenzūriniais žodžiais ir ją įžeidinėjo, vadindamas „valkata“, „ubage“. Pasiuntė ją eiti toli rusišku žargonu. Dėl to aplinkiniai žmonės galėjo patirti nepatogumų, jaustis nesaugiai, galėjo būti sutrikdyta jų rimtis.

Kitas posėdis šioje (antrojoje) byloje įvyks kovo 27 d. Jame bus apklausti likę liudytojai.

Nori atvykti į teismą

Kaip minėta, sausio 15-ąją G.Filipavičius teisme gynėsi dėl viešosios rimties trikdymo (pirmoji byla). Ir šioje administracinio nusižengimo byloje jis yra apskundęs policijos pareigūnų skirtą nutarimą, kuriuo dėl viešosios rimties trikdymo (ANK 488 str. 1 d.) jam buvo paskirta 80 eurų bauda.

Remiantis bylos duomenimis, 2023 m. rugpjūčio 27 d. jis prie pat gyvenamojo daugiabučio namo, dirbdamas su mini ekskavatoriumi, kėlė triukšmą ir vibraciją, kuriais galėjo būti trikdoma šalia gyvenančių asmenų ramybė ir poilsis.

Kitas posėdis šioje byloje, kaip minėta anksčiau, numatytas kovo 7 d. G.Filipavičius sutiko tuomet būti atvedamas į teismą.

Bando ištrūkti į laisvę

15min primena, kad sausio 7 d. vakarą Chemijos gatvėje Kaune dingo mažametė mergaitė, jos dvi dienas ieškojo gausios policijos, kitų tarnybų ir savanorių pajėgos.

Galiausiai mergaitė kartu su 1981 metais gimusiu pagrobėju rasta apie 1,5 km nuo pagrobimo vietos nutolusiame garaže.

Išlaisvinant vaiką dalyvavo Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai, kurie įsilaužė į garažą Technikos gatvėje, sulaikė įtariamąjį ir išlaisvino mergaitę.

Sausio 10 dieną Kauno apylinkės teismas leido maksimaliam 3 mėnesių terminui suimti mergaitės pagrobimu įtariamą G.Filipavičių. Manoma, kad būdamas laisvėje, jis darytų kitus nusikaltimus.

G.Filipavičius šią kardomąją priemonę praėjusį trečiadienį jis apskundė Kauno apylinkės teismui prašydamas paskirti namų areštą ir intensyvią priežiūrą. Teisiamasis, prašydamas sušvelninti kardomąją priemonę, argumentuoja tuo, jog suėmimas yra neproporcingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas