Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
14:54

„Gal jau Ispanijoje?“: laisvėje laiką leidžiantis įtariamas žudikas ėmė ir pradingo

Kauno apygardos teisme niekaip nepradedama nagrinėti nužudymo, Kaune įvykdyto 2023 m. rugpjūtį, byla. Laisvėje teismo verdikto laukiantis įtariamas žmogžudys Tomas Malašauskas tiesiog pradingo. „Reta, kad padaręs tokį sunkų nusikaltimą, vaikšto laisvas. Gal jau Ispanijoje?“, – stebėjosi ir priekaištus prokurorui dėl neskirto suėmimo teisme laidė nukentėjusiesiems šioje byloje atstovaujantis advokatas.
Šalčininkuose vyras nušovė savo žmoną policijos pareigūnę
Nužudymo vietoje/ Asociatyvi nuotr. / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Remiantis bylos medžiaga, 1999 metais gimęs, niekur nedirbantis (teisme nurodė „chaltūrinantis“, tai yra, dirbantis nelegaliai) T.Malašauskas kaltinamas tuo, kad 2023 metų rugpjūčio 15 dieną, laikotarpyje nuo 16.35 iki 16.50 val., bute Kaune konflikto su A.Ž. metu sudavė šiam ne mažiau kaip 13 smūgių kumščiu ir metaline lazda į įvairias kūno vietas (tai atitinka nežymų sveikatos sutrikdymą), taip pat buitiniu peiliu ne mažiau kaip 3 kartus smogė į blauzdas ir kaklą (atitinka nežymų sveikatos sutrikdymą) ir ne mažiau kaip 2 kartus – į šlaunis (atitinka sunkų sveikatos sutrikdymą).

Dėl šių T.Malašausko veiksmų nukentėjusysis A.Ž. 2023 metų rugpjūčio 20 dieną 12.20 val. namuose mirė.

15min žiniomis, kaltinamasis nužudė savo draugo motinos sugyventinį. Pateikta versija: draugas pasipasakojo, kad nužudytasis neva mušė jo mamą, savo sugyventinę.

Kaltinimų šioje byloje kaunietis sulaukė ir dėl vagystės.

Nebuvo suimtas

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, įtariamam žmogžudžiui T.Malašauskui nebuvo skirtas suėmimas – jis laiką leido laisvėje. 2024 metų sausio 9 dieną jam paskirta kardomoji priemonė – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas