Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Garsus Vilniaus teisėjas per „Facebook“ įspėja neturėti, nedalinti populiarių vaistų: gausite iki 8 metų

Ne tik teismo rūmuose, bet ir socialiniame tinkle su visuomene aktyviai komunikuojantis sostinės teisėjas Audrius Cininas, ne kartą viešai ir atvirai pasisakęs dėl teisėsaugos aktualijų, šįkart pasidalijo nauja įžvalga apie „namų vaistinėlės“ ar „draugystės su močiute“ spąstus. Teisininkas įvardijo populiarų preparatą, vien už kurio turėjimą be recepto gresia iki 2 metų laisvės atėmimas, o platinimas baudžiamas net 8 metų laisvės atėmimu.
Teisėjas A.Cininas įspėjo apdairiai elgtis su šiais medikamentais.
Teisėjas A.Cininas įspėjo apdairiai elgtis su šiais medikamentais. / Nuotraukos iš 15min archyvo ir asmeninio „Facebook“ profilio

„Gali būti, kad pas kažką namų vaistinėlėje mėtosi kelios nežinia kada įgytos pakankamai populiarių migdomųjų „Stilnox“ tabletės.

Atsikratykite jų, kol neatėjo prokuroras ir nepasodino jūsų 2 metams už neteisėtą psichotropinių medžiagų laikymą“, – įraše „Facebook“ asmeniniame profilyje tiesmukai pataria jo autorius.

Bloga mintis atiduoti šias tabletes jūsų nemigos kamuojamai močiutei.

Teisėjas socialiniame tinkle prasitarė, kad šia įžvalga dalijasi susidūręs su profesine aktualija: teisme kaip tik nagrinėjama tokio pobūdžio byla.

„Ir ne... Bloga mintis atiduoti šias tabletes jūsų nemigos kamuojamai močiutei, nes tada gausite už psichotropinių medžiagų platinimą nuo 2 iki 8, jau nekalbant, kad močiutė gaus iki 2“, – įspėjimą tęsia A.Cininas.

„Jei jau tikrai norite rizikuoti savo ir močiutės laisve, tai pasiūlykite senolei ko nors geresnio nei migdomieji už tuos pačius metus... Grybukų?“ – feisbuke ir pašmaikštauti sau leido žinomas sostinės teisėjas.

Socialiniame tinkle po šiuo teisėjo įrašu kilo diskusija, A.Cininas sulaukė Eglės D. replikos: „Prokurorai matyt nebeturi ką veikti, jei rūpinasi namų vaistinėlių turiniu.“

„Ne prokurorai įstatymus rašo“, – atsakė ir pats profilio šeimininkas.

„O tai gydytojams, kurie rašo receptus, jiems irgi kaip už platinimą?“, – pasidomėjo Justinas Ž. „Kalba eina apie šių vaistų turėjimą, dalinimąsi jais, jei nėra paskyrimo“, – suskubo patikslinti teisėjas A.Cininas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus apygardos teismo teisėjas Audrius Cininas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniaus apygardos teismo teisėjas Audrius Cininas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius