Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Geležinkelyje Mockava–Šeštokai naktį žuvo baltarusis: ką jis veikė Lietuvoje – mįslė

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lazdijų rajone rastas, pirminiais duomenimis, nusižudęs vyras. Aiškėja, kad jis užsienietis, o pirminis ikiteisminis tyrimas dėl galimos žūties eismo įvykio metu – jau perkvalifikuotas. Visgi neatsakytų klausimų dar liko.
Rytinis policijos reidas
Policija, švyturėliai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Anksčiau viešai skelbtais pirminiais duomenimis, balandžio 17 d. apie 00 val. 24 min. Lazdijų r., Būdviečio sen., ties Natalinos k., tarpstotėje Mockava–Šeštokai 61 km, lokomotyvas, valdomas vyro (g. 1987 m.), kliudė ir mirtinai traumavo vyrą (g. 1992 m.).

Įvykio įkarštyje ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal LR Baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d.

Pirminės įvykio vietos apžiūros duomenys, mašinisto pasakojimas ir kai kurie netoliese rasti reikšmingi įkalčiai nuosekliai patvirtina pirminę užsieniečio žūties aplinkybių versiją.

Taip bylos paprastai kvalifikuojamos per automobilių avarijas, kuomet Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas lemia vieno ar kelių asmenų žūtį, o minėtasis 5-asis punktas sukonkretina ir atsakomybę: tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Visgi šiuo atveju pirminiai bylos duomenis rodo, kad tikriausiai asmuo nusižudė, tad tyrimas prokuratūroje perkvalifikuotas į vadinamąsias penkiukes (555) – mirties viešoje vietoje tiksliai priežasčiai nustatyti.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate 15min antradienį sužinojo, kad žuvusiojo tapatybę pareigūnai nustatė pagal jo su savimi turėtus asmens dokumentus. Jau yra aišku, kad vyras nebuvo geležinkeliečių įmonės darbuotojas, apskritai oficialių darbo santykių Lazdijų rajone nebuvo saistomas.

Tuo metu pirminė įvykio vietos apžiūra, mašinisto pasakojimas ir kai kurie netoliese rasti reikšmingi įkalčiai nuosekliai patvirtina pirminę užsieniečio žūties aplinkybių versiją.

Kaip asmuo atsidūrė Lietuvos Respublikoje, ką veikė, dar aiškinamasi.
Kaip žinoma, Lazdijų rajonas su Baltarusijos Respublika ribojasi, tačiau nuo pasienio iki įvykio geležinkelyje vietos yra mažiausiai 50 kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius