Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 03 31 /13:16

Girto ir beteisio motociklininko keleivis leidosi į derybas: išsukti draugo nepavyko

Šeštadienį Vilniaus apskrities policijos pareigūnai pričiupo girtą ir beteisį motociklininką. Negana to, baudžiamąja atsakomybe pakvipo ir keleiviui, bandžiusiam iš keblios padėties išsukti draugą.
Vilniuje sulaikytas girtas ir beteisis motociklininkas
Vilniuje sulaikytas girtas ir beteisis motociklininkas / Vilniaus apskrities policijos nuotr.

Apie šį incidentą savo „Facebook“ asmeninėje paskiroje sekmadienio rytą pranešė Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas. Pasak jo, kartais pamoką galima išmokti tik per asmeninę patirtį. Tuo šį kartą įsitikino neblaivaus ir teisių neturinčio motociklininko keleivis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Elanas Jablonskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Elanas Jablonskas

„Vakar Vilniaus apskrities VPK patruliai pastebėjo iš miško smagiai su motociklu atriedančius du asmenis. Jausdami vidinį nerimą juos nusprendė pakalbinti ir... jausmas pasitvirtino: motociklą vairavo teisių neturintis ir neblaivus asmuo“, – pranešime rašė E.Jablonskas.

Derybininko vaidmens tarp policijos pareigūnų ir „baikerio“, anot jo, ėmėsi keleivis, kuris siūlė susitarti. Kompromisinis pasiūlymas – „pitsot“ (500 eurų).

„Pareigūnas maloniai derybininką įspėjo dėl baudžiamosios atsakomybės. Tačiau derybininkas nebūtų derybininkas. Praėjus keletai akimirkų pasivedė pareigūną į kitą pusę ir pateikė dar vieną argumentą – du šimtai. Pareigūnui nieko kito nebeliko, kaip derybininką argumentuotai palydėti į komisariatą, kur pastarasis šį rytą pasitiko valanda anksčiau“, – teigė Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas.

Kaip sekmadienį informavo Policijos departamentas, kovo 30 d. apie 20 val. 15 min. Vilniaus P Širvio g., miške, keleivis, gimęs 1991 m., siekdamas, kad vairuotojas, gimęs 1993 m., išvengtų administracinės atsakomybės (motociklą vairavo neblaivus – įpūtė 1,02 prom.), Vilniaus apskrities VPK patruliams siūlė 500 eurų kyšį.

Neblaivus (įpūtė 2 prom.) vyras uždarytas į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas