Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grumtynės pakeliui į Lietuvą: keleivis bandė išdaužti lėktuvo langą

Pigių skrydžių bendrovės „Wizz Air“ keleiviams trečiadienio kelionė iš Nyderlandų į Lietuvą įsimins ilgam. Visą kelią neramumus kėlęs vienas keleivis galiausiai atsidūrė teisėsaugos rankose.

Trečiadienį incidentas kilo lėktuve, skrendančiame iš Nyderlandų Eindhoveno oro uosto į Vilnių. Vos lėktuvui pakilus neramumus salone pradėjo kelti vienas keleivis.

Orlaiviui atitrūkus nuo žemės, keleivių dėmesį atkreipė vienas vyras, kuris keletą kartų šūktelėjo „viso gero, draugai“. Vėliau vyras nurimo, tačiau neilgam.

Įgulai informavus keleivius apie saugumą bei apie tai, ko lėktuvuose daryti nevalia, minėtas keleivis nusprendė įsitikinti, ar šie perspėjimai yra ne iš piršto laužti.

Vos stiuardui pranešus apie tai, kad vartojantys alkoholinius gėrimus ar rūkantys skrydžio metu sulauks administracinės atsakomybės, salone pasklido cigarečių kvapas.

Gesinti cigaretės puolė priešais rūkalių sėdėjęs vyras ir viena stiuardesė. Cigaretę atimti bandęs keleivis nusidegino plaštaką. Po sėdyne nukritusi nuorūka buvo užgesinta kojomis, o likę rūkalai konfiskuoti.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Siautėjantis keleivis lėktuve
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Siautėjantis keleivis lėktuve

Rūkalius ir toliau nenurimo, kabinėjosi prie šalia sėdinčių keleivių, viena moteris paprašė, kad ją persodintų į kitą vietą. Lėktuve buvo laisvų vietų, tad įgula tai ir padarė.

Lėktuvo kapitonui pranešus, kad lėktuvas netrukus leisis, prasidėjo tikras chaosas. Nežinia nuo ko apsvaigęs, visą kelionę triukšmavęs ir aplinkinius keikęs keleivis išsitraukė dar vieną cigarečių pakuotę. Tačiau šį kartą prisidegti nespėjo – atskubėjo stiuardesė, kuri čiupo už rankos.

Likę keleiviai neapsikentė išvydę, kaip kresnas vyras stumdo moterį, ir atskubėjo jai į pagalbą. Vyrui saugos diržais buvo surakintos rankos. Deja, ir tai jo nenuramino, stvėręs už metalinės sagties jis pradėjo daužyti lėktuvo langą. Tik tuomet lėktuvo įgula paprašė keleivių pastiprinimo, vyrai laikė nerimstantį smarkuolį tol, kol lėktuvas nusileido ir jis buvo perduotas policijai.

Kristinos Ovčarenkienės nuotr./Policija įvykio vietoje
Kristinos Ovčarenkienės nuotr./Policija įvykio vietoje

Patyrė šoką

Šalia incidento vietos sėdėję keleiviai skundėsi patyrę šoką. Rusiškai kalbanti moteris sakė, jog kreipsis į skrydžių bendrovę ir reikalaus, kad būtų grąžinti pinigai. Ji sėdėjo priešais ir visą kelią turėjo klausytis keiksmų bei nukreipti akis į šalį, kad neprognozuojamas keleivis nesugalvotų imtis smurto.

Atostogų į Lietuvą skridusi keleivė Viltė tik pasidžiaugė, kad kartu neskrido jos mažamečiai vaikai. Moteris sakė neįsivaizduojanti, kokį stresą būtų patyrę vaikai ir ar po tokių vaizdų neatsirastų baimė skraidyti.

Kaunietė Kristina, sėdėjusi priešingoje pusėje, po skrydžio griebėsi raminamųjų vaistų. Moteris tik taip sugebėjo nusiraminti ir tęsti kelionę iš Vilniaus oro uosto į gimtąjį Kauną.

„Nesuprantu, kodėl įgula nusprendė tęsti kelionę, juk vos pakilus buvo aišku, kad geruoju nesibaigs. Galėjo leistis Vokietijoje ir ten išlaipinti tą žmogų“, – stebėjosi Kristina.

Sprendimas kapitono rankose

Skrydžių bendrovė „Wizz Air“ 15min patvirtino apie ore įvykusį incidentą.

„Galime patvirtinti, kad „Wizz Air“ skrydžio iš Eindhoveno į Vilnių metu (skrydžio numeris W6 8026) vienas iš keleivių nepakluso griežtoms taisyklėms bei elgėsi agresyviai.

Mūsų orlaivio įgula, kuri yra išmokyta, kaip tokiais atvejais elgtis, padedama neabejingų keleivių, suvaldė susidariusią situaciją. Orlaivio kapitonas priėmė sprendimą toliau tęsti skrydį į Vilnių bei iškviesti policijos pareigūnus. Vos tik nusileidus Vilniuje, minėtasis keleivis buvo perimtas atitinkamų institucijų“, – sakė bendrovės atstovas Gaboras Vasarhelyi.

VIDEO: Lietuvis lėktuve sukėlė chaosą: rūkė salone, bandė išdaužti langą

Įmonės atstovas dėkojo neabejingiems keleiviams, kurie prisidėjo prie agresyvaus keleivio suvaldymo bei dar kartą pabrėžė, kad keleivių saugumas yra pagrindinis prioritetas ir bet koks agresyvus elgesys personalo ir keleivių atžvilgiu yra ir toliau bus visiškai netoleruojamas. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas