Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Haliucinogeninę grybieną auginusiems ir ją platinusiems jaunuoliams gresia nelaisvė

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė teismui su kaltinamuoju aktu perdavė baudžiamąją bylą, kurioje uostamiestyje gyvenantys 18-os metų mergina ir 20-ies metų vaikinas kaltinami neteisėtai disponavę psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.
Haliucinogeniniai grybai
Haliucinogeniniai grybai / MKT nuotr.

Atlikto tyrimo duomenimis, pernai gruodį 20-metis kaltinamasis iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto asmens įsigijo dėžutę su haliucinogenine grybiena. Turimais duomenimis, įsigytą grybieną jis parsinešė į savo gyvenamąją vietą, kur, kaip įtariama, kartu su tuo metu pilnametystės nesulaukusia antrąja bylos kaltinamąja iš minėtos grybienos augino grybus, kurių sudėtyje buvo daugiau nei du gramai psichotropinės medžiagos.

Remiantis surinktų duomenų visuma, tuo metu 17-iolikos būdama kaltinamoji nefiksuoto ryšio programėlėje paskelbė informaciją apie galimybę įsigyti minėtos psichotropinės medžiagos. Kaltinamieji, tokiu būdu radę pirkėją, kaip įtariama, pardavė jam dalį pačių užaugintos psichotropinės medžiagos – glotniagalvių genties grybų vaisiakūnių.

Abiems jaunuoliams pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnį („Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“).

Asmenys už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti griežčiausiai gali būti baudžiami laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius