Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į laisvę besiveržusi įtariama vaikžudė Ilma Bogovičienė liks už grotų

Trečiadienį Kauno apygardos teismas priėmė nutartį dėl tolimesnių kardomųjų priemonių taikymo itin žiauriu savo vienerių metų sūnaus nužudymu kaltinamai 29-rių metų Ilmai Bogovičienei. Nors nuo kovo 15 d. suimta laikoma moteris ir labai veržėsi į laisvę, teisėjų kolegijos sprendimu ji dienas ir toliau leis už grotų.
Ilma Bogovičienė teisme
Ilma Bogovičienė teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dieną prieš, lapkričio 8-ąją, kaltinamosios advokatas posėdžio metu pateikė teisėjui prašymą dėl kardomosios priemonės sušvelninimo, nes, pasak jo, ginamosios sveikata itin prasta. Akivaizdžiai per pusmetį sulysusios I.Bogovičienės sugyventinis pasiūlė iki 5000 eurų užstatą, kad tik moteriai nebūtų pratęstas suėmimas – ji būtų paleista į laisvę. Už grotų savo dienas ji leido nuo šių metų kovo 15 d., kuomet buvo suimta.

Pastarąjį kartą dviejų mėnesių suėmimo terminas I.Bogovičienei buvo paskirtas rugsėjo 9 d. Tuomet ji skundė šią nutartį, tačiau paskirta kardomoji priemonė nebuvo pakeista.

Prokurorė antradienį prašė teismo pratęsti suėmimą, nes I.Bogovičienė kaltinama itin sunkaus nusikaltimo padarymu, buvo įtraukta į nuolatinės gyvenamosios vietos neturinčių asmenų sąrašą, neturi nuolatinių pajamų, socialiniai ryšiai jos nėra stiprūs, tad paleista į laisvę, gali imti slapstytis. Pasak A.Lipkevičienės, nepasikeitė nė vienas pagrindas, dėl ko anksčiau buvo paskirtas suėmimas.

Teisėjų kolegija išliko nuosekli ir šįkart – trečiadienį paviešintoje nutartyje skelbiama, jog I.Bogovičienė ir toliau liks suimta. Suėmimo terminas – trys mėnesiai. Nurodydamas sprendimo motyvus teismas įvardino anksčiau prokurorės minėtus argumentus.

Nutartis per dvidešimt dienų nuo jos priėmimo dienos kaltinamosios ar jos gynėjo gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.

Pirmasis teisiamasis posėdis šioje byloje numatytas 2016 m. gruodžio 14 d. 14.30 val.

Kaunietė kaltinama 2011 m. liepos – 2012 m. birželio laikotarpiu Kauno klinikose ir Vaikų ligoninėje Santariškėse tyčia sistemiškai leidusi mažamečiam bejėgiškos būklės savo sūnui daugybinį skaičių injekcijų švirkštu į poodį ir tiesiogiai per kateterį į veną nenustatytą kiekį cheminės medžiagos formalino, ir tai tapo jo mirties priežastimi.

Įtarimai kilo gydytojams

2012 m. birželio 4 d. ligoninėje užgeso vienerių metų berniuko gyvybė. Visą savo trumpą gyvenimą jis praleido ligoninėse – gydytojams nepavyko nustatyti sunkios ligos priežasties. 29-erių metų pastovios gyvenamosios vietos neturėjusi mažylio mama I.Bogovičienė netgi buvo kreipusis į visuomenę – prašė suteikti paramą jo gydymui. Aukota daug.

Prabėgus metams istorija pakrypo kita linkme. Paaiškėjo, kad pati motina tyčia susargdino savo vaiką ir pasmerkė jį baisioms kančioms. Į poodį nuo pat gimimo mažyliui leista cheminė medžiaga formalinas, nuo kurio atsiverdavo atviros žaizdos, prasidėjo audinių nekrozė.

Yla iš maišo išlindo pastabių gydytojų dėka. 2014 m. pačiai I.Bogovičienei kreipusis į gydytojus, prieita išvados, kad tiek mirusio jos sūnelio, tiek jos ligos požymiai bei tyrimų rezultatai – itin panašūs. Moteris formaliną į poodį leido ir sau. Staiga vargšė ligos nepakėlusį kūdikį palaidojusi ir aukas susirinkusi mama virto įtariamąja žmogžude.

Atlikus išsamius tyrimus paaiškėjo sensacingi rezultatai: kūdikis mirė smurtine mirtimi, motinai leidžiant į poodį cheminę dezinfekcinę priemonę formaliną.

hotornot nuotr./Ilma Bogovičienė
hotornot nuotr./Ilma Bogovičienė

Sulaikius įtariamąją, buvo kreiptasis ir į psichiatrus, kurie atliko ekspertizę. Išvada – moteris suvokia savo veiksmus. Tiesa, savo kaltės ji nepripažįsta, iš esmės neigia ją, esą nežino, dėl ko sirgo jos berniukas. Lapkričio 8 d. vykusio teismo posėdžio metu, I.Bogovičienės advokatas netgi pareiškė sieksiąs pakartotinės ekspertizės. Panoro jis nuo bylos nagrinėjimo nušalinti ir prokurorę.

Šiuo metu kaltinimai I.Bogovičienei pareikšti tik dėl bejėgiškos būklės vaiko žiauraus nužudymo. Byla netrukus pasieks teismą. Tačiau ateityje, pripažinus moterį kalta, gali būti kreiptasi į teismą ir dėl sukčiavimo. Juk daugybė žmonių aukojo pinigus, o juos, manoma, apie 10 000 eurų, kaltinamoji, kaip rodo banko išrašai, išleido menkniekiams.

I.Bogovičienė turi dar du mažamečius vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas