Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Komentarą „Į laužą raskevičiu“ rašęs klaipėdietis aiškinasi teisme

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose pradedama nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje anksčiau neteistas klaipėdietis, kaltinamas tuo, kad viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su asmeniu dėl pastarojo įsitikinimų ir pažiūrų.
Tomas Vytautas Raskevičius
Tomas Vytautas Raskevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Baudžiamojoje byloje G. U. kaltinamas tuo, jog jis viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su asmeniu dėl pastarojo įsitikinimų ir pažiūrų.

Praėjusių metų liepos 2-ąją, būdamas Klaipėdoje, tiksliau nenustatytoje vietoje, naudodamasis tyrimo nenustatytu galiniu įrenginiu socialinio tinklo www.facebook.com paskyroje iš asmeninės socialinio tinklo paskyros jis viešai parašė komentarą: „į laužą raskevičiu“, taip viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su Lietuvos Respublikos Seimo nariu Tomu Vytautu Raskevičiumi, priklausančiu politinei partijai „Laisvės partija“, dėl Tomo Vytauto Raskevičiaus politinių įsitikinimų ir pažiūrų apie šeimą, vaikų auklėjimą, taip pat viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe, susijusia su politine partija „Laisvės partija“, dėl jų įsitikinimų ir pažiūrų apie šeimą, vaikų auklėjimą, nes G. U. įsitikinimai ir pažiūros apie šeimą, vaikų auklėjimą yra kitokie.

Kaltinamajam pareikšti kaltinimai dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę (Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 3 dalis). Už šį nusikaltimą baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas