Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Lietuvą gabenta cigarečių kontrabanda buvo slepiama buitine technika

Šeštadienio, rugsėjo 25 d., vakarą Lavoriškių kelio poste muitinės pareigūnai sulaikė stambią – 400 dėžių cigarečių kontrabandą. Nelegalūs rūkalai buvo slepiami tarp į Lietuvą iš Baltarusijos gabento buitinės technikos krovinio.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / MKT nuotr.

Apie 20 val. vakaro į Lavoriškių kelio postą vilkiku „Volvo“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis deklaravo į Lietuvą vežantis buitinę techniką: šaldytuvus, mikrobangų krosneles, dulkių siurblius ir pan.

Tačiau muitinės pareigūnai, patikrinę mašiną rentgeno kontrolės sistema, puspriekabėje pastebėjo ir kitokio pobūdžio krovinį – puspriekabės gilumoje aptiktos dėžės su cigarečių kontrabanda.

Iš viso mašinoje rasta 400 dėžių (200 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „Fest“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 708 tūkst. eurų.

Kontrabanda, vilkikas ir krovinys buvo sulaikyti, sulaikytas ir mašinos vairuotojas, kuris vėliau, Vilniaus apylinkės teismo sprendimu suimtas dviem savaitėms.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas