Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2015 11 20 /03:03

I.Molotkovo paieška: bėglys slėpėsi duše, į Naujininkus su automatu atvažiavo viešuoju transportu

Po vėlų ketvirtadienio vakarą pasibaigusios bėglio, pabėgusio su policijos automatu, paieškos, policija surengė trumpąją spaudos konferenciją apie įvykį. Atskleista, kad Igoris Molotkovas slėpėsi duše, o iš Laisvės prospekte esančio komisariato į Naujininkus nuvyko viešuoju transportu.
Naujininkuose sulaikytas Igoris Molotkovas
Naujininkuose sulaikytas Igoris Molotkovas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas sakė, kad ant galinės sėdynės sėdėdamas Igoris Molotkovas „Kalašnikov“ automatą pagrobė iš pareigūnų ir juo grasindamas pabėgo iš komisariato kiemo teritorijos, perlipdamas tvorą. 15min.lt žiniomis, iš Švenčionių vyrą į sostinę buvo atvežę du pareigūnai – maždaug metų stažą turinti policininkė ir apie 19 metų dirbantis policininkas.

„Po 5 valandų nepertraukiamo darbo visų policijos pareigūnų ir budrios visuomenės dėka asmuo buvo sulaikytas, ginklas surastas. Pabėgęs asmuo pristatytas į policijos komisariatą“, – sakė komisaras.

Ketvirtadienio vakare pareigūnai tikrino daugiau kaip 10 vietų, kur, buvo įtarta, gali slėptis bėglys. Buvo surengtos pasalos. „Tikrinta visa informacija – net ir menkiausi įtarimai“, – sakė L.Pernavas.

15min.lt grafikas/Igorio Molotkovo gaudynės
15min.lt grafikas/Igorio Molotkovo gaudynės

I.Molotkovas, kuriam dabar gresia iki 10 metų nelaisvės, po 23 val. rastas pasislėpęs daugiaaukščio namo duše. L.Pernavo teigimu, jis dalį kelio nuo Laivės prospekto tikriausiai įveikė pėsčiomis, kitą – vyko viešuoju transportu.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Įtariamasis Igoris Molotkovas
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Įtariamasis Igoris Molotkovas

Ginklas rastas ne bėglio sulaikymo vietoje – kitur stoties rajone esančiame negyvename name, ne viešoje vietoje. Policijos generalinio komisaro teigimu, ginklas nebuvo panaudotas – jis net nebuvo užtaisytas.

Sulaikant vyrą pareigūnams nereikėjo panaudoti ginklo – jis sutiko pasiduoti po derybų su policininkais.

1991 metais gimęs Igoris Molotkovas su automatu AK-47 buvo pabėgęs iš policijos automobilio prie komisariato Laisvės prospekte. Jis sulaikytas Naujininkuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius