Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Nidos postą su BMW atvykęs rusas „pamiršo“ deklaruoti, kad kišenės prikimštos pinigų

Nidos kelio poste sulaikyti nedeklaruoti grynieji pinigai.
Sulaikyta pinigų kontrabanda
Sulaikyta pinigų kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Dar spalio pabaigoje Nidos kelio poste muitinės pareigūnai muitinio tikrinimo metu į postą atvykusio Rusijos piliečio rankinėje, striukės kišenėje ir piniginėje aptiko nemažas sumas nedeklaruotų grynųjų pinigų.

Iš Rusijos Federacijos į Nidos kelio postą lengvasis automobilis „BMW 535“, vairuojamas Kaliningrado gyventojo A. V., atvyko apie 19.30 val.

Transporto priemonės vairuotojas A. V. muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo, kad transporto priemonės kuro bake yra 60 litrų dyzelino, kad gabena 0,7 litro alkoholio ir 1 pakelį cigarečių.

Tačiau muitinės pareigūnai, patikrinę automobilį „BMW 535“ ir jame gabenamus daiktus, rado 20 160 eurų, 140 Lenkijos zlotų ir 16 300 Rusijos rublių. Nedeklaruoti pinigai buvo gabenami rankinėje, vairuotojo striukės kišenėje ir piniginėje.

Grynieji pinigai – sulaikyti. Dėl šio įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokurorai.

Panašus atvejis tame pačiame poste buvo išaiškintas š. m. birželio mėnesį. Tąkart patikrinę į postą atvykusių klaipėdiečių automobilį „Audi A6“ ir keleivių gabenamus daiktus, muitinės pareigūnai rado 20 000 eurų ir 4 250 Rusijos rublių. Nedeklaruoti pinigai buvo gabenami rankinėje.

Pagal galiojančias ES ir nacionalinės teisės aktų nuostatas, grynuosius pinigus, kurių vertė sudaro 10 000 ar daugiau eurų, ir (ar) vertybinius popierius, kurių vertė prilyginama šiai sumai, privalomai turi būti deklaruojama muitinei, užpildant nustatytos formos deklaraciją. Šią deklaraciją būtina pateikti muitinės pareigūnams ne tik išvykstant ar atvykstant į ES, bet ir vykstant iš vienos ES valstybės į kitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas