Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 25 /11:29

Į pagalbą Klaipėdos rajone atvyko girta medikė – pripūtė daugiau nei 3,5 promilės

Klaipėdos rajone greitosios pagalbos laukę žmonės liko nustėrę ir kvietė policijos pareigūnus. Čia atvykusi Gargždų greitosios medicinos pagalbos skyriaus medikė buvo visiškai girta. Įtarimų, kad ji galinti piktnaudžiauti alkoholiu darbe, būta ir anksčiau, tačiau, kaip sako Gargždų ligoninės vadovas, tikėtasi, kad pokalbių apie tai su ja pakaks. Tiesa, dėl panašių problemų ši medikė kartą jau buvo iš darbo atleista.
Greitoji pagalba
Greitoji pagalba / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

3,57 promilės

Kaip pranešė Policijos departamentas, naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį greitosios pagalbos medikai buvo iškviesti į Daugmantų kaimą Klaipėdos rajone.

Tačiau medikus iškvietusi moteris nustėro, pamačiusi, kad greitosios medicinos pagalbos darbuotoja elgiasi neadekvačiai.

Į vietą buvo iškviesti ir policijos pareigūnai.

Jie greitąją pagalbą suteikti norėjusiai darbuotojai nustatė 3,57 promilės girtumą. 50-ties metų moteris nušalinta nuo darbo, apie incidentą praneša atsakingiems asmenims.

Informuojama, kad vairuotojas, vežęs darbuotoją, buvo blaivus.

Į iškvietimą atvyko Gargždų greitosios medicinos pagalbos skyriaus medikai.

Dirba apie 30 metų

Kaip žurnalistams sakė Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro vyr. gydytojas Petras Serapinas, ši moteris greitosios pagalbos medike dirba „visą gyvenimą, nuo savo darbinės veiklos pradžios“. O tai gali būti apie 30 metų.

„Darbuotoja buvo įtarta, kad gali būti vartojanti pastaraisiais metais. Buvome kalbėję, įtarimas buvo anksčiau, kalbėjome ir tikėjomės, kad pavyko kažkaip išspręsti.

Dabar tyrimas turės iki galo viską atskleisti, bet puikiai suprantame, koks jos likimas“, – kalbėjo P.Serapinas.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Petras Serapinas
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Petras Serapinas

Pačią medikę jis apibūdino kaip labai gerą, kompetentingą. Jos paaiškinimo sako dar negirdėjęs, nes susitikti ketina tik ketvirtadienį popiet.

„Per pastaruosius penkis mėnesius problemų nebuvo. Ji buvo išėjusi. Dėl tų pačių problemų, taip sakykime, šalių susitarimu buvo išėjusi. Balandžio mėnesį grįžo, kai pati pateikė įrodymų, kad, tikėtina, nevartoja. Ir penkis mėnesius neturėjome problemų“, – tikino poliklinikos vadovas.

Ji buvo išėjusi. Dėl tų pačių problemų, taip sakykime, šalių susitarimu buvo išėjusi. Balandžio mėnesį grįžo.

Vairuotojas nepastebėjo

Paklaustas, ar kartu iš Priekulės važiavęs greitosios pagalbos vairuotojas nepastebėjo, jog moteris neblaivi, ligoninės vyr. gydytojas teigė, kad vairuotojas tikina to nepastebėjęs. O esą dienos metu irgi niekas nematė, kad ji būtų neblaivi.

Darbuotojų blaivumas tikrinamas, kaip sako vadovas, „kartais, kaip kada“. Esą ši darbuotoja irgi buvo tikrinta, kaip ir visi kiti, nebuvo išimtinė.

„Jeigu yra įtariama, tai tikrinama. Bet tas tikrinimas nėra visiškai oficialus, nes tam reikia turėti atitinkamą įrangą, kuri turi būti patikras praėjusi. Tai mes tik preliminariai ir tada priimame sprendimus jau įtardami“, – sakė P.Serapinas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Greitosios pagalbos automobilis
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Greitosios pagalbos automobilis

Į pastebėjimą, kad arti keturių promilių nepastebėti praktiškai neįmanoma, jis atsakė negalįs tiksliai pasakyti, kaip šiuo atveju buvo.

„Gali būti pavartojusi visiškai prieš, kaip medikas taip įtariu, kad galėjo pavartoti visiškai prieš išvykstant, dėl to nespėjo nei vairuotojas pastebėti. Ir tiek daug įpūtė – su tiek promilių turbūt sunku dirbti būtų“, – svarstė vyr. gydytojas.

Dėl girtumo įkliuvusi medikė pamainą pradėjo 8 val., ji turėjo dirbti iki 8 val. kitą rytą.

Į iškvietimą vyko kita brigada, suteikusi reikiamą pagalbą. Tačiau koks tai buvo iškvietimas, ligoninės vadovas nenorėjo detalizuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas