Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 06 /09:33

Į Pravieniškių pataisos namus po darbo Kauno rajone negrįžo iškart 3 nuteistieji

Penktadienio vidurnaktį Pravieniškių pataisos namų–atvirosios kolonijos darbuotojas kreipėsi į Kauno apskrities policiją. Jis pranešė, kad ketvirtadienį, apie 14 val., iš Kauno rajone esančios įmonės pasišalino nuteistieji. Penktadienio rytą pranešta, kad bėgliai sulaikyti.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Papildyta 9.33 val.: Kalėjimų departamentas informuoja, kad nuteistųjų trijulė sulaikyta. Policijos departamento duomenimis, daline laisve piktnaudžiavę asmenys pristatyti į Marijampolės pataisos namus.

Pradžia. 39-erių, 36-erių ir 31-erių metų nuteistieji dirbo be sargybos. Įmonė, iš kurios jie pasišalino, atliko griovimo darbus, pranešė Policijos departamentas.

Tyrimą atliko Kalėjimų departamento pareigūnai.

Jo atstovai operatyviai informuoja, kad Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos pareigūnai paryčiais, apie 6 val., po intensyvių paieškų sulaikė tris savavališkai vakar iš darbo vietos pasišalinusius Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nuteistuosius – Andrių Grigaliūną, gim. 1990 m., Gražvydą Grigaliūną, gim. 1985, ir Tadeuš Černiavskij, gim. 1982. Visi jie dirbo UAB „Elektra jums“ Kauno r.

Žvalgybos pareigūnai, sekdami karštais pėdsakais, nustatė pasišalinusių asmenų buvimo vietą.

Kriminalinės žvalgybos pareigūnai, sekdami karštais pėdsakais, nustatė pasišalinusių asmenų buvimo vietą viename gyvenamajame name Kalvarijos mieste. Kadangi nuteistieji vengė sulaikymo ir neįsileido pareigūnų į vidų, teko pasitelkti priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus, kurie su specialiąja technika padėjo pataisos pareigūnams patekti į namą ir sulaikyti besislapstančius nuteistuosius.

Kalėjimų departamentas, atsižvelgdamas į tai, kad pastaruoju metu nuteistieji gana dažnai savavališkai pasišalina iš darbo vietos, svarsto galimybę griežtinti darbdavių atsakomybę.

Sėkmingas nuteistųjų resocializacijos procesas – tai visų suinteresuotų asmenų bendro darbo ir pastangų rezultatas. Siekiant, kad nuteistieji (suimtieji) keistųsi, gyventų pagal teisės aktų ir visuomenės elgesio normų reikalavimus reikalingas įsitraukimas ir pagalba ir pataisos įstaigų pareigūnų, ir darbdavių, ir socialinių partnerių, ir nevyriausybinių organizacijų, ir nuteistųjų artimųjų bei kitų visuomenės narių.

Tai ne pirmas atvejis pastaruoju metu, kai į Pravieniškių pataisos namus po darbo negrįžta nuteistieji, primena BNS. Liepos pabaigoje užregistruoti du atvejai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas