Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 02 /2023 08 03

Į teismą atvesdintas vaikų tvirkinimu kaltinamas A.Ulvidas juokėsi: „Pabuvau 4 šalyse, šokau 10 kartų“

Trečiadienio rytą į Kauno apylinkės teismą atvežtas iš Danijos pargabentas vaikų tvirkinimu kaltinamas Algimantas Ulvidas. Kaltinamasis nestokojo geros nuotaikos, o teismas paskelbė, kad jam skiriamas 3 mėnesių suėmimas.
Danijoje sulaikytas Algimantas Ulvidas atvežtas į teismą Kaune
Danijoje sulaikytas Algimantas Ulvidas atvežtas į teismą Kaune / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Papildyta rugpjūčio 3 d. Kaip informavo Kauno apylinkės teismas, rugpjūčio 2 dieną priėmus nutartį A.Ulvidui skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesių laikotarpiui, kitos nutartys paskirti asmeniui suėmimą ir nustatyti terminą yra netvirtintinos, nes šioje proceso stadijoje būtų perteklinės.

Priimta nutartimi A.Ulvidas jau yra suimtas ir jo laisvė yra suvaržyta, dalyvavimas vykstančiuose teisminiuose bei ikiteisminiuose procesuose jau yra užtikrintas. A.Ulvido tinkamas dalyvavimas procese taikant švelnesnes už suėmimą kardomąsias priemones negalėjo būti efektyviai realizuojamas

Trečiadienį apie 10.20 valandą į teismo kiemą įsukus tarnybiniam policijos automobiliui ir atsivėrus galinėms durims, pasigirdo kaltinamojo juokas.

„Palaukit, nusiimsiu laikrodį, nemaišys antrankių uždėt“, – pareigūnams tarstelėjo kaltinamasis.

„Puikiai“, – paklaustas, kaip ėjosi konvojavimo iš Danijos į Lietuvą kelionė, atsakė A.Ulvidas.

Jis išvardijo keturias Vakarų Europos valstybes, kuriose, sprukęs iš Lietuvos, neva pabuvojo – Prancūzija, Ispanija, Vokietija ir Danija.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Danijoje sulaikytas Algimantas Ulvidas atvežtas į teismą Kaune
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Danijoje sulaikytas Algimantas Ulvidas atvežtas į teismą Kaune

„Net 10 kartų. Visiems“, – kiek teko nuogam šokti užsienyje, skaičių besijuokdamas įvardijo A.Ulvidas.

Vedamas į posėdžių salę jis stebėjosi, kiek daug žurnalistų susirinko.

Trys posėdžiai

Trečiadienį Kauno apylinkės teisme numatyti net 3 teismo posėdžiai, susiję su A.Ulvido bylomis. Visi jie vyksta už uždarų durų.

„Ligonis“, – taip šį kaltinamąjį apibūdino teismo kieme pasirodęs bei tiesioginę transliaciją daręs Antanas Kandrotas-Celofanas.

Vėliau jis veržėsi į teismo patalpas per tarnybinį įėjimą, įvyko konfliktas su teismo darbuotoja.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Antanas Kandrotas-Celofanas
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Antanas Kandrotas-Celofanas

Nukentėjusiųjų skaičius įspūdingas

„Visuose ikiteisminiuose tyrimuose, visose bylose prokurorai laikosi tos pozicijos, kad šis asmuo turi būti suimtas maksimaliam 3 mėnesių terminui. Prokurorai mano, kad kitokiomis priemonėmis neįmanoma šito asmens sustabdyti.

Kaip žinia, šiuo metu dvi bylos yra nagrinėjamos teisme ir du ikiteisminiai tyrimai dar yra ruošiami teisminiam nagrinėjimui. Tose bylose, kur teismas jau nagrinėja, yra nustatyti 36 nukentėję asmenys, o tuose tyrimuose, kurie dar ruošiami teismui, nustatyti 7 nukentėję asmenys. Išties didelis nukentėjusiųjų skaičius. Visi nukentėję yra nepilnamečiai, nesulaukę 16 metų“, – trečiadienį teigė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Anot jo, šiandien teisminiai procesai surengti dėl to, kad įtariamasis vengė teisminio proceso, išvyko iš Lietuvos. Kardomosios priemonės – suėmimai, buvo paskirti A.Ulvidui už akių.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Darius Valkavičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Darius Valkavičius

Parskraidinimas iš Danijos A.Ulvidui kainuos nemažai – turės sumokėti ir už jam skirtus bilietus, ir už pareigūnų, vykusių kartu, bilietus. Tai gali atsieiti apie 10 tūkst. eurų.

„Vėliau mes gauname informaciją, kiek kainavo parskraidinimas. Yra perkami bilietai ir pareigūnams, kurie lydi tą asmenį. Sumos būna pakankamai didelės. Vėliau teisme prašome tas sumas išieškoti iš kaltinamojo. Ir 10 tūkst., ir 15 tūkst. eurų“, – įvardijo D.Valkavičius.

Vykdyta tarptautinė paieška

Vaikų tvirkinimu kaltinamas A.Ulvidas trečiadienio naktį iš Danijos atgabentas į Lietuvą. Sulaikytas jis buvo birželį.

Generalinė prokuratūra Europos arešto orderį policijos ieškomam paauglių tvirkinimu kaltinamam išdavė birželio pradžioje. Kiek anksčiau gegužę buvo paskelbta jo paieška, vyrui pažeidus namų arešto sąlygas ir išvykus į užsienį.

Kauno apylinkės teisme yra nagrinėjamos nuo teisingumo pasislėpusio A.Ulvido bylos dėl galimo nepilnamečių tvirkinimo.

Nagrinėjama ne viena byla

Baudžiamojoje byloje, į kurią nuspręsta jį atvesdinti, vyras kaltinimas įvykdęs 33 nusikalstamas veikas, susijusias su jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimu. Šioje byloje yra 25 nukentėjusieji ir 193 liudytojai.

Kitoje panašioje byloje balandį teismas vyrą visiškai išteisino, paskelbęs, kad nukentėjusios paklaustos dėl savo amžiaus melavo, todėl kaltinamasis negalėjo žinoti, kad jos yra jaunesnės nei 16 metų. Šioje byloje yra keturi epizodai dėl 5 jaunesnių nei 16 metų mergaičių tvirkinimo.

Šis nuosprendis buvo apskųstas, tačiau aukštesnės instancijos teismas paliko jį galioti.

Kovą Kauno apylinkės teismui buvo perduota dar viena byla dėl galimo nepilnamečių tvirkinimo. Tačiau balandį ir gegužę suplanuoti teisiamieji posėdžiai neįvyko, kadangi neatvyko kaltinamasis.

Šioje byloje dėl dviejų nusikalstamų veikų nukentėjusiais yra pripažinta 11 asmenų, kuriems procese atstovauja įgaliotieji atstovai bei atstovai pagal įstatymą.

Kaunietis jau anksčiau buvo nuteistas už mergaičių tvirkinimą – jis buvo teisiamas už tai, kad nuogas šokdavo paauglėms. Vyras tvirtino, kad mergaitės jį susirasdavo pačios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas