Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 06 /13:52

Kūdikio nužudymo Klaipėdos garažuose byla: gimęs mažylis visą dieną gulėjo ant žemės

Ketvirtadienį į Klaipėdos apylinkės teismą atvesdinta pastaruoju metu garažuose gyvenusi porelė, kaltinama vaikžudyste. Pirmoji į teismą atvežta jauna moteris, galvą dengusi medicinine kepurėle, vėliau atvežtas ir sugyventinis, per snygį buvęs be striukės. Teisme nuspręsta abu sulaikyti maksimaliam terminui – 3 mėnesiams. Atsižvelgta į tai, kad jie – be nuolatinės gyvenamosios vietos, įvykdytas sunkus nusikatimas.
Į teismą atvežta 34-erių moteris, antradienį garažų masyve pagimdžiusi ir mirčiai palikusi kūdikį.
Į teismą atvežta 34-erių moteris, antradienį garažų masyve pagimdžiusi ir mirčiai palikusi kūdikį. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Antradienio pavakarę pats 53-ejų vyriškis kreipėsi į pareigūnus ir pranešė apie paliktą kūdikį. Nusikaltimu įtartas vyras buvo sulaikytas, trečiadienio ankstyvą rytą Debreceno gatvėje sulaikyta ir nusikaltimu įtariama 35-erių motina.

Medikai po apžiūros patvirtino, kad moteris neseniai gimdžiusi.

Metaliniame garaže Šilutės plente pastaraisiais metais gyvenusi pora pareigūnams buvo žinoma: teko raminti jų konfliktus.

Paskutinį kartą pareigūnai ir medikai į garažų masyvą vyko pirmąją šių metų dieną.

15min.lt nuotr./Į teismą atvežtas ir vaikžudyste įtariamas 53-ejų vyras.
15min.lt nuotr./Į teismą atvežtas ir vaikžudyste įtariamas 53-ejų vyras.

Ir lemtingą vakarą vyras buvo neblaivus. Jam nustatytas 2,74 promilės girtumas.

Aiškėja, kad antradienio rytą moteris ėjo į tualetą ir esą nė nepajuto kaip pagimdė. Kūdikį susuko į apklotą ir palikusi kažkur išėjo. Vakare vyras, kuris kaip įtariama yra ir vaiko tėvas, iškvietė pareigūnus dėl palikto kūdikio. Kodėl per visą dieną, matydamas ant žemės gulintį vaiką, juo nepasirūpino, vyras negalėjo paaiškinti.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Į teismą atvežta gimdyvė.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Į teismą atvežta gimdyvė.

Jauna moteris turi ir daugiau vaikų, tačiau jų neaugino. Kaip teigė jai atstovaujantis advokatas Edvardas Staponkus, iš apklausos aiškėja, kad moteris jau turėjo dvi dukras. Viena auga su močiute, kita su gobėjais.

Advokatas teismo prašė įvertinti ir psichinę moters būklę, įvertinti gyvenimo aplinkybes. „Nelaiminga moteris, sakyčiau taip. Turinti nedarbingumą“, – konstatavo advokatas. Jis prašė suimti moterį mėnesiui. „Vien iš juridinės pusės – neturi kur gyventi. Moteris yra po gimdymo. Jai reikalinga kvalifikuota apžiūra bent mėnesiui po gimdymo. Valstybinėje įstaigoje nebus grėsmės jos pačios gyvybei“, – teigė advokatas.

Vaikų turi ir vyriškis.

Jis pats neigia esąs mirusio kūdikio tėvas, nors moteris tikina priešingai. Kartą jis jau buvo baustas dėl smurto artimoje aplinkoje. Praeityje į pareigūnų akiratį buvo patekęs ir dėl alimentų nemokėjimo.

Kaip teigė prokuroras Arūnas Saunorius, abu jie gailisi dėl kūdikio mirties, tačiau savo veiksmų negali paaiškinti. Jų būklę dar tirs psichiatrai.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Garažas, kur pastaraisiais metais gyveno pora
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Garažas, kur pastaraisiais metais gyveno pora

Teisme aiškėja, kad vyras vakare pareigūnus iškvietė dėl palikto kūdikio. Tada esą į audeklą susuktas ir ant žemės padėtas naujagimis dar judėjo. Atvykę pareigūnai vyriškos lyties kūdikį rado mirusį. Garaže gyvenęs vyras negalėjo paaiškinti, kodėl nepasirūpino vaiku.

Iš pradžių pareigūnai įvykį kvalifikavo pagal kitą Baudžiamojo kodekso straipsnį – palikimas be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei, tačiau po apklausų perkvalifikavo į nužudymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas