Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10:46 /12:01

Mato Kalinausko mama pati sūnaus ieško iš valties, bet prašo žvelgti plačiau: „Reikia ieškoti ir sausumoje“

Vilniuje ir sostinės prieigose, Neryje bei palei upę, tęsiamos dingusio Mato Kalinausko paieškos: pirmoji šios misijos savaitė rezultato nedavė. Anonsuojama, ką dabar numatoma atlikti nuo pirmadienio iki trečiadienio. Vėl prabilo ir Mato mama, raginanti nesilaikyti tik vienos įvykio versijos ir neapsiriboti paieška vien vandenyje.
15-mečio paieška
15-mečio paieška / 15min montažas

15-metis sostinėje mįslingai dingo būtent prieš septynias paras, naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Pastarąjį savaitgalį Mato paieškos veiksmai buvo intensyvesni – savanoriai buvo buriami ir koordinuotoms sausumos, ir baidarių paieškoms. Vandens paieškų zona yra nuo sostinės centro iki Valų kaimo (Trakų rajonas).

Paauglio ieško ne tik šeimos nelaimei neabejingi aktyvistai – ikiteisminį tyrimą tęsia įvairias versijas dar tirianti policija, jai talkina ir ugniagesiai gelbėtojai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pirmadienį viešinamoje ataskaitoje apie paiešką savaitgalį du sykius konstatuota, kad galimai nuskendęs jaunuolis nerastas.

2024-10-06: Vilniaus m. P. Vileišio g. Neries upė. Tęsiama dingusio jaunuolio paieška upėje Neris. Valtimi buvo išžvalgyta atkarpa nuo P. Vileišio g. iki Vingio parko, atlikta paviršinė žvalgyba. Nuo Vingio parko iki Trakų r. Valų k. sonaru išžvalgyta upė prieš srovę ir pasroviui. Atlikta paieška upėje prie pakrančių. Tariamai nuskendęs jaunuolis nerastas.

2024-10-05: Vilniaus m., P. Vileišio g., upė Neris. Vilniaus PGV 6-osios komandos pamainos vadas pranešė, kad tęsiama dingusio jaunuolio paieška Neries upėje.

„Jeigu negali grįžti pats, prašau, pranešk kur esi, mes Tave pasiimsime“, – socialiniame tinkle rašoma Mato mamos vardu.

Valtimi išžvalgyta atkarpa nuo Šilo tilto iki Vingio parko. Nuo Žvėryno pėsčiųjų tilto sonaru išžvalgyta upė 700 m prieš srovę ir 300 m pasroviui, atlikta paieška upėje prie pakrančių. Skenduolis nerastas.

Suprasti akimirksniu

  • Pirmadienį (rugsėjo 30 d.), apie 8 val. 50 min. į Vilniaus pareigūnus kreipėsi Žirmūnų gyventoja. Mato mama pranešė, kad sūnus dingo, naktį išėjęs iš namų, nors anksčiau taip niekuomet nebuvo padaręs.
  • Paskutinį kartą Matas matytas būtent tą naktį iš sekmadienio į pirmadienį 04.21 val., išeinantis iš „Lemon Gym“ sporto klubo Antakalnyje (Antakalnio g.). Pasuko link Šilo g., kirto kelią ties „Caffeine“ kavine ir toliau duomenų apie jaunuolio judėjimo kryptį nėra.
  • „Ant Šilo tilto vidurio rasta kuprinė su visais jaunuolio daiktais, tad su savimi daugiau nieko neturėjo“, – tokie fiksuoti Mato paieškų orientyrai.
  • Lieknas, 15 metų, 175 cm ūgio, vilkėjo trumpus mėlynus šortus „Jack & Jones“, žydrus „Nike“ sportbačius, juodą „Jack & Jones“ džemperį su „Jack & Jones“ užrašu per visą krūtinę“, – nurodomi Mato požymiai.

Paieškų koordinavimui sukurtoje „Facebook“ tinklo grupėje „Mato paieška“ šiandieną vėl skelbiama, kad visi savanoriai ir toliau kviečiami į koordinuotą sausumos žvalgybą.

„Pirmadienį (spalio 7 d.) organizuojame koordinuotas sausumos paieškas.

14 val. Prie Depo

17 val. Nepriklausomybės aikštėje.

Abejose lokacijose renkame paieškos grupes, vietoje jus pasitiks paieškos koordinatoriai, pagal susirinkusį asmenų skaičių pasiskirstysime sektoriais.

Užsiregistruokite, kad nusimatytume dalyvių skaičių“, – rašoma socialiniame tinkle.

Taip pat renkami galintieji plaukti baidarėmis antradienį arba trečiadienį. „Apie savo galimybes praneškite komentaruose arba asmenine žinute. Ačiū, kad prisidedate“, – kviečiama ir dėkojama grupėje „Mato paieška“.

„Matai, sūneli, mes tavęs labai laukiame grįžtant namo. Jeigu negali grįžti pats, prašau, pranešk kur esi, mes Tave pasiimsime“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašoma Mato mamos vardu.

Mama: „Reikia ieškoti ir sausumoje“

Nors savaitę trunkančios Vilniuje dingusio 15-mečio Mato Kalinausko paieškos kol kas – bevaisės, šeima nuleisti rankų nežada, pažymima „Kauno dienoje“.

Pasak dingusiojo mamos, vis dar pasigendama dėmesio miškingoms vietovėms ir apleistiems pastatams: „Visų artimųjų versija yra tokia, kad kažkas įvyko, ir reikia ieškoti sausumoje, bet niekas neieško.“

„Sekmadienį su artimaisiais ir draugais pradėjome vykdyti paiešką valtimi apie 10 val., o apie 20 val. ją baigėme. Plaukėme nuo „Depo“. Turėjome viltį nuplaukti iki Vievio, tačiau mūsų valties variklis sugedo. Kol atvežė naują variklį, užtrukome ir baigėme paiešką tik Paneriškėse.

Plaukėme būtent ta atkarpa, kurioje pavasarį buvo rastas dingusio Mykolo kūnas. Mykolo tėtis Mindaugas mums padeda“, – cituojama ieškomo paauglio mama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas