Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki avarijos nuo policijos sprukusį ekipažą padėjęs gaudyti Simonas: „Nekenčiu kelių gaidelių!“

Vilnietis Simonas retoriškai klausia: „Ar sulauksime tos dienos, kai nebus pranešimų apie išgėrusius prie vairo?“ 15min.lt publikuoja pilietiškai nusiteikusio vyro pasakojimą iš pirmų lūpų, kaip jam teko stebėti girto kelių erelio ir jo kompanijos siautėjimą sostinės pakraštyje.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Įvykio liudininko Simono nuotr.

Penktadienio vakaras. Stoviniuoju Dvarčionyse ir pastebiu, kaip „VW Passat“ dideliu greičiu lekia iš gyvenvietės sodų link. Paskui automobilį gerokai atsilikęs atvažiuoja ir policijos ekipažas, tačiau dar be garsinių ir šviesos signalų. Pastebiu, jog policija greit pameta iš akių sekamą automobilį ir blaškosi ieškodama potencialių pažeidėjų, kadangi kelias toje vietoje šakojasi.

Važiuodamas į sodus atidžiai dairausi ir pamatau šviežiai „priparkuotą“ „VW Passat“ krūmuose – išvertusį kaimynų tvorą ir pusiau įlindusį į svetimą kiemą. Nedelsdamas išlipu. Mašina, kurios viduje matosi keli tušti degtinės buteliai, jau „švari“ – ekipažas, lyg niekur nieko stoviniuoja šalia.

Renku 112, o keturi „kelių gaideliai“, išgirdę, jog yra kviečiama policija, iškart puola rinkti „šventės“ likučių ir dingsta sodų kiemuose – ne mano darbas juos vaikytis.

Grįžtu prie mašinų, susirinkę jau daugiau kaimynų, daugiau liudininkų, kurie patvirtino, jog tas pats ekipažas visą dieną gėrė ir po sodus lakstė. Padedant kaimynams, vairuotojas kaip mat atsiranda prie mašinos ir tyliai nuleidęs galvą laukia policijos. Dar po kelių minučių prisistato ir kiti ekipažo nariai, bando ginti pažeidėją argumentais „Kam to reikia? Kam nepasitaiko? Ar čia reikia tokios dramos?“ Užduodu retorinį klausimą: kodėl tokie drąsūs gerti ir vairuoti, o kai reikia atsakyti už pasekmes – mauna į krūmus?..

Per tą laiką atvažiuoja policijos ekipažas ir vairuotojas kaip per išpažintį išpyškina: aš vairavau, taip, aš išgėręs, jeigu duosit pūsti – daug pripūsiu, ne, neturiu ir neturėjau teisių...

Ir tada supranti, kad padarysi VISKĄ ką tik reikės – keliausi į policiją, liudysi, aiškinsi aplinkybes, gaiši laiką, kad tokie kaip šis, kuo ilgesnį laiko tarpą nesėstų prie vairo.

Nebūk abejingas, nebūk aklas, kurčias. Jeigu matai girtų „kelių gaidelių“ siautėjimą – stabdyk iki tol, kol jis neprisiparkavo tavo kieme, kol neatsitrenkė į tavo mašiną, į žaidžiančius vaikus ar tavo šeimą. Tik tada, kai jie supras, jog neišvengiamai teks atsakyti už savo poelgius, tik tada ateis ta diena, kai žiniasklaida nemirgės pranešimais apie sugautą dar vieną išgėrusį vairuotoją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito