Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09:21 /11:29

Ikiteisminis tyrimas: Šalčininkų policijos skyriaus viršininkė Aksana Mucharskienė nušalinta nuo pareigų

„Policijos departamente Imuniteto valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso (BK) 228 str. 1 d. Pareigūnė nuo 2024-09-18 nušalinta nuo einamų pareigų“, – cituodamas Vilniaus apskrities policijos atstovę Juliją Samorokovskają, skelbia portalas delfi.lt.
Šalčininkų rajono policijos komisariatas
Šalčininkų rajono policijos komisariatas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šio portalo šaltinių teigimu, tyrimas pradėtas norint išsiaiškinti, ar
Šalčininkų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkė Aksana Mucharskienė negalėjo už pinigus padėti nutraukti pradėtus ikiteisminius tyrimus.

15min primena, kad neseniai Šalčininkų komisariatui pradėjo vadovauti naujas komisaras, o buvęs ilgametis vadovas Andžejus Grudinskis dėl nustatytų negerovių buvo priverstas pasitraukti.

„Delfi“ žiniomis, prieš tai Šalčininkų komisaru buvęs A.Grudinskis su veiklos skyriaus viršininke A.Mucharskiene sutarė puikiai, galimai naujasis vadovas į pavaldinės darbą pažvelgė reikliau.

Suprasti akimirksniu

  • BK 228 straipsnis yra „Piktnaudžiavimas“
  • Valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi arba viršijęs įgaliojimus, jeigu dėl to didelės žalos patyrė valstybė, Europos Sąjunga, tarptautinė viešoji organizacija, juridinis ar fizinis asmuo, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų, numato šio BK straipsnio 1-oji dalis.

15min primena, kad buvęs Šalčininkų policijos vadovas A.Grudinskis kelių policijos pareigūnams Vilniuje įkliuvo kovo pabaigoje, kai greitį viršijo daugiau nei 50 km/val.

Pareigūnui buvo laikinai atimta teisė vairuoti. Maža to, paaiškėjo, kad A.Grudinskis greitį viršijo ne pirmą kartą.

Viršininko elgesį kritiškai tuomet įvertino ir vidaus reikalų ministrė, ir Lietuvos policijos generalinis komisaras. A.Grudinskiui buvo pasiūlyta persikelti dirbti į Jurbarką, tačiau pareigūnui nesutikus jis buvo apskritai atleistas iš tarnybos policijoje.

15min ir Lietuvos policijos nuotr./Andžejus Grudinskis
15min ir Lietuvos policijos nuotr./Andžejus Grudinskis

Be kita ko, 2023 m. gegužę naujienų portalas delfi.lt aprašė ir dar vieną istoriją, kai du pareigūnai parašė skundus dėl galimai netinkamo A.Grudinskio ir dabar nemalonumų turinčios Veiklos skyriaus viršininkės A.Mucharskienės elgesio. Tuo metu Vilniaus apskrities policijos vadovai turėjo spręsti dėl minėtų pareigūnų perkėlimo dirbti į kitas pareigas ar kitus komisariatus.

2021 metais A.Mucharskienė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko įsakymu buvo apdovanota „už didelį indėlį ir pastangas užkardant korupcijos apraiškas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas