Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įmonės direktorė net nepastebėjo, kaip buhalterė pradangino 20 tūkst. eurų

Vienoje įmonėje buhaltere dirbusi Mažeikių rajono gyventoja Vida Balvočienė per dešimtmetį iš įmonės pasisavino daugiau nei 20 tūkst. eurų. Išaiškėjus nusikaltimui 67 metų V.Balvočienė stojo prieš teismą dėl turto pasisavinimo.
FNTT aptikti pinigai.
Asociatyvi iliustracija / FNTT nuotr.
Temos: 1 Vagystė

Moteris neneigė, kad ilgą laiką piktnaudžiavo savo vadovo pasitikėjimu. Byla išnagrinėta sutrumpinta įrodymų tyrimo tvarka, rašoma Šiaulių apygardos teismo pranešime.

Nustatyta, kad nusikaltimas padarytas 2011–2020 metais, kai V.Balvočienė dirbo vienoje uždaroje akcinėje bendrovėje buhalterės pareigose.

Piktnaudžiaudama minėtos darbdavio pasitikėjimu ir naudodamasi jai, kaip bendrovės buhalterei, vienasmeniškai patikėtu disponavimu bendrovės bankinėmis lėšomis, iš bendrovės banke esančios sąskaitos į savo asmeninę sąskaitą pervesdavo pinigus įvairiomis sumomis.

Per beveik dešimtmetį trukusį piktnaudžiavimą kaltinamoji pasisavino bendrovei, kurioje pati dirbo, priklaususius 20 833 eurus.

Teisme V.Balvočienė kalta prisipažino visiškai, moteris teigė turėjusi prieigą prie bendrovės banko sąskaitos, PIN generatorių. Anot kaltinamosios, bendrovės direktorė jos darbo nekontroliuodavo, nes ja pasitikėjo.

Moteris negalėjo tiksliai pasakyti, nuo kada ėmėsi savintis bendrovės pinigus. V.Balvočienė prisipažino, kad pildyti savo asmeninę sąskaitą ėmusi nuo tada, kai pritrūko pinigų.

Sumos būdavo nedidelės – po 100, po 50. Ji suprato, kad vis tiek reikės tą sumą grąžinti, bet jau buvo per vėlu. V.Balvočienė pinigus savinosi savo reikmėms.

Anksčiau neteista V.Balvočienė teisme gailėjosi dėl padaryto nusikaltimo. Moteris teigė, kad su bendrovės direktore yra pasirašiusi susitarimą dėl skolos padengimo, dalį pinigų grąžino.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad V.Balvočienės padaryta nusikalstama veika yra įrodyta kaltinamosios, liudytojų parodymais, kita byloje esančia medžiaga. Kaltinamosios visišką prisipažinimą teismas pripažino jos atsakomybę lengvinančia aplinkybe, jos atsakomybę sunkinančius aplinkybių teismas nenustatė.

Už padarytą nusikaltimą teismas V.Balvočienei paskyrė vienu trečdaliu sumažintą galutinę bausmę – laisvės apribojimą 1 metams 4 mėnesiams, įpareigojant atlyginti nusikalstama veika padarytą turtinę žalą ir be bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos.

Nukentėjusiai bendrovei V.Balvočienė turės atlyginti 19 137 eurų turtinę žalą ir 1000 eurų patirtų atstovavimo išlaidų. Teismo sprendimu iš V.Balvočienės konfiskuoti iš nusikalstamos veikos gauti 20 833 eurai.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?